https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V okviru projekta Po poteh goričkih biserov nagovarjajo tudi mlade

05.10.2018 ob 9:00  

Vključevanje mladih pri razvoju turizma je pomembna dimenzija projekta.


V sklopu promocijsko-ozaveščevalnih aktivnosti v okviru projekta Po poteh Goričkih biserov je RIS Dvorec Rakičan v sodelovanju s KTD Dvorec Rakičan pripravil promocijska dogodka v prenovljeni vinski kleti. Na dogodku so bili prisotni turisti iz tujine. Eden izmed treh stebrov turizma namreč sloni na vinu in kulinariki lokalnega okolja(gastronomski turizem) ter trajnostni interpretaciji vinske kulture.

Dogodka sta združevala degustacijo goričkih vin in lokalnih dobrot v obnovljeni vinski kleti Dvorca Rakičan. Degustacijski nabor je vključeval šestih vina goričkih vinarjev in pokušino iz mozaika lokalne hrane (ocvirkove pogače, zseko in ocvirkov namaz, skutni namaz z bučnim oljem in semeni). Doživeli so tudi delček prekmurske folklore.

Poleg mladih si projekt prizadeva tudi za razvoj programov in storitev za družbeno povezanost in socialno vključenost žensk, starejših in brezposelnih, Madžarske narodnostne manjšine in Romov.

 

RIS Dvorec Rakičan je partner v projektu PO POTEH GORIČKIH BISEROV (krajše GORIČKI BISERI), ki je bil izbran v okviru JAVNEGA POZIVA za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Goričko 2020« v letu 2017 za sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.           

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.