https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

VIDEO: Pomurske mlekarne z uporabniki Facebooka pomagale dobrodelnemu društvu

29.10.2018 ob 8:30  

Pomurske mlekarne z uporabniki Facebooka pomagale dobrodelnemu društvu Pomagajmo odprtih src iz Bakovcev.


Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src je prostovoljno, nepridobitno društvo iz Bakovcev, katero se ukvarja z dejavnostjo na področju socialnega varstva. Društvo zbira in posreduje socialno ogroženim družinam hrano, oblačila, obutev ter ostalo opremo. Skrbijo za otroke iz socialno ogroženih družin ter starejše občane, kateri sami ne zmorejo opravljati osnovnih del (čiščenje, trgovina, zdravnik....). Prav tako otrokom pomagajo s šolskimi potrebščinami ter jih obdarijo v mesecu decembru, ko jih obiščejo kar trije dobri možje. Za otroke organizirajo tudi tabore - v letošnjem letu so jih prvič peljali na morje - brezplačne inštrukcije, pravljične urice ter različne ustvarjalne delavnice.

Dobrodelno društvo deluje od leta 2003 in tako letos praznuje že 15 let delovanja. V društvu imajo trenutno evidenco 245 družin, v katerih živi 523 otrok. Trudijo se pomagati po najboljših močeh, na žalost pa je čedalje več potreb.

 

O aktivnostih društva so bile informirane tudi Pomurske mlekarne, ki želijo kot lokalno podjetje po svojih najboljših močeh vsako leto pomagati čim več organizacijam. Skupaj z društvom so zato na Facebook strani Lejko?Lejko organizirale akcijo zbiranja mlečnih izdelkov. Akcija je potekala od 17. avgusta, skupen izkupiček s pomočjo aktivnih uporabnikov Facebooka pa je znašal 500 evrov.

Predsednica društva, gospa Cvetka Vereš je prevzela izdelke v prodajalni na Industrijski ulici v Murski Soboti in ob tem dejala: »donacija bo ob teh predprazničnih dneh namenjena socialno ogroženim družinam«. V Pomurskih mlekarnah dodajajo: »ker smo zavezani h kakovostnim in svežim izdelkom, je društvo za preostanek sredstev prejelo vrednostno kartico, s katero lahko pomaga socialno ogroženim družinam vse do konca leta 2019«.

Prejem izdelkov in vrednostne kartice si lahko ogledate na spodnji povezavi:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2018 ob 10:32 KUPEC gost

      Lepa gesta, še več takih

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2018 ob 13:26 RLukka1 gost

      Poiščite-Gola Ženske_ v vaši soseski tukaj: Huit.Re/Zenske

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.