https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih že enajstič otvorili lov s sokoli v Pomurju

Beltinci, 03.11.2018 ob 14:00  

V Beltincih so danes, 3. novembra, že enajstič svečano odprli lov s sokoli v Pomurju.

Na dogodku, ki ga je organiziral Zavod za turizem in kulturo Beltinci v sodelovanju s Sokolarskim društvom Pomurja in Slovensko zvezo za sokolarstvo in zaščito ptic ujed so sodelovali sokolarji iz vse Slovenije pa tudi iz Avstrije, Italije in Hrvaške.

V kulturnem programu so nastopili Prekmurski rogisti ter Alja Petric in Amir Yakobi, vse zbrane pa so ob tem nagovorili Elica Horvat, direktorica ZTK Beltinci, Milan Kerman, župan Občine Beltinci, Ludvik Rituper, predsednik Zveze lovskih družin Prekmurja in Vilma Alina Šoba, predsednica Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed.

Ob koncu programa je Dragan Zemljič, predsednik Sokolarskega društva Pomurja predstavil še ptice ujede prisotne na prireditvi. Letos so bile prisotne tri vrste ptic, in sicer kragulji, ki jih je bilo največ, sokoli selci ter planinski orel, ki je največja ptica, ki se uporablja v sokolarstvu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.