https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prag stolpa Vinarium prestopilo 300.000 obiskovalecev

03.11.2018 ob 16:30  

V nedeljo, 3. novembra, se je na stolp Vinarium povzpel že 300.000 obiskovalec, ki je ob tem prejel tudi posebno nagrado. Vinarium je najvišji razgledni stolp v Sloveniji, ki leži v Lendavskih goricah ter je od odprtja sprejel že 300.000 obiskovalca. Po besedah nagrajenca, Stjepana Križnika je stolp vreden ponovnega ogleda, saj tokrat zaradi megle pogled ni segal na slovensko, madžarsko, avstrijsko in hrvaško pokrajino.


Obiskovalcu stolpa Vinarium razgled seže v štiri dežele, ob tem se odlično promovira tudi lokalna kulinarična in vinska ponudba. Turistična zveza Lendava je v pričakovanju jubilejnega obiskovalca poskrbela za manjšo slovesnost in zabavno-kulturni program. Zaigral je akademski glasbenik Sašo Zver, lokalni vinarji pa so se predstavili z bogato ponudbo vin iz Lendavskih in Dolgovaških goric. Nagrajenec oziroma 300.000 obiskovalec, Stjepan Križnik iz Rogaške Slatine je prejel nagrado za dve osebi, ki poleg nočitve s kopanjem v Termah Lendava – Sava Hotels &Resorts vključuje še ogled lendavskega gradu ter Muzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva. Ob tem bo si bo lahko ogledal tudi lendavsko Sinagogo, poskusil pravi lendavski bograč ter si ponovno ogledal stolp Vinarium ali si v Kolesarskem centru Murania izposodil e-kolo.

Pomurski "Eifflov stolp", kot ga radi poimenujejo domačini, je do danes gostil že ogromno domačih in tujih obiskovalcev Vrhunce dosega predvsem v času praznikov. Visok obisk pa so zabeležili tudi med velikonočnimi prazniki, ko je na stolp stopilo skupno več kot 3500 obiskovalcev.  

Stolp je skozi celo leto središče pestrega dogajanja.  Pred kratkim gostili postojanko v sklopu mednarodnega relija električnih vozil, razglasitev naj kopališča Radia SI, v poletnem času je bil stop Vinarium prizorišče festivala ljubiteljske kulture z nastopi društev in še bi lahko naštevali. Tudi v prihodnje se obeta kar nekaj dogodkov. Prihodnji teden bodo na prizorišču stolpa pripravili martinovanje s pestrim programom.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2018 ob 16:56 Lajoš gost

      "je stolp vreden ponovnega ogleda, saj tokrat zaradi megle pogled ni segal na slovensko, madžarsko, avstrijsko in hrvaško pokrajino." Plačal si pa verjetno 7 € ne glede na tou ka je megla takša ka se na pol metra nej vidlo. Kak je fajn lidij nategnuti

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2018 ob 17:31 DEBELI FUKJENEC gost

      Dečki, če hočete dobro vino piti, pridite sem. Moje je tudi tam. Busybee tebe častim. Kolikor poješ in spiješ ti podarim.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2018 ob 1:27 Leglo korupcije gost

      Lepa številka, 300.000, in če jo pomnožimo s 7 evrov vstopnine, dobimo več kak 2 mil evrov! In kje je ta denar, na čigavih računih? Zakaj je to nemogoče preveriti, če pa so stolp zgradili vsi davkoplačevalci Slovenije in EU? Zakaj Balažek ne dovoli javnega poslovanja objekta, ki je zgrajen z javnim denarjem? Balažek se ni upal ponovno kandidirati, je pa 1. na Desusovi listi v Lendavi. Zakaj pa želi v občinski svet, če ne upa ponovno kandidirati za župana? To je zelo čudno... Kakšen načrt ima za hrbtom? Mar želi pomagati nekomu do županskega stolčka, katerega bo potem za nos vodil in usmerjal iz ozadja? Kdo bi to lahko bil? Kdo je najšibkejši? Morda najmanj izkušeni Süč? A ni prav njega zaposlil pred nekaj meseci na občini ali v lendavski knjižnici? Kaj bo to, Balažekova lutkovna predstava na občini? A bo potem bo to skrivnostno lutkovno županovanje ukazovalo, komu je treba nakazovati prihodke s stolpa? Ali si Lendavčani res želijo takšna 4 leta, takšno občino, takšnega župana in takšnega županovanja?

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 9:50 DEBELI FUKJENEC gost

        Imaš prav. Upam, da bomo občani MOMS izvedeli kam bo šel denar od največje in najdražje investicije v MS. Da ne bo poslovanje Expano - ja " policijska tajna ".

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 9:53 1111 gost

        Leglo...daj vzemi si en apaurin, ali pa kaki antidepresiv. Ne straši narod po nepotrebnem. Daj nam en nasvet, koga naj po tvojem volimo? Čakam odgovor..............

        2 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2018 ob 12:05 ŠTEF gost

        KPK bi moral pod nujno pregledati to MUČKANJE Z TEM STOLPOM...BALAŽEK ,SZOMI ,KUHAJO RES DOBER VINARIJUM BOGRAČ.....

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2018 ob 9:54 strelec gost

      Bajsi, rajši spijem strup kak to tvojo scalino z Lendavskih goric. Ti to tvojo scalino toči Violeti pa Mesecu.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 10:15 DEBELI FUKJENEC gost

        To " mojo scalino " so med ostalimi pili tudi desni politiki. Če si bil na stolpu večkrat, si jo tudi ti pil, samo nisi vedel, da prihaja iz mojih goric.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2018 ob 10:18 strelec gost

      Bojkotirati volitve eden hujši je od drugega. Balažek je bil pokvarjen ampak je vseeno za Lendavo in okolico največ do zdaj nardil od vseh bivših županov,. Vem, da se grdo sliši ampak vseh teh pet, ki kandidirajo za župana niso za enega Balažeka. Ne morem verjeti, da se en sposoben pameten človek ne najde v občini, ki bi kandidiral. Jaz osebno od teh petih ne vidim primernega kandidata, tak da se po dolgih letih ne bom udeležil volitev.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 10:31 DEBELI FUKJENEC gost

        V Soboti je še slabše. Za 20.000 prebivalcev samo dva slaba kandidata. Kam pluje ta svet?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 18:39 lendava gost

        Napiši prosim,da kaj je Balažek naredil? Stolp,ki ga hoče verjetno privatizirat,saj zdaj ne bo imel službe.:)

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2018 ob 10:19 strelec gost

      Bajsi moram te razočarat, ne pijem belega vina, tak da na srečo nisem pil tvoje scaline, pil sem sok pri lepotici Evi.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.11.2018 ob 10:57 strelec gost

      Kakšno sorto maš rdečega? Rdečo mam tudi jaz doma z lugaša tak ka ne rabim tvojega.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.11.2018 ob 13:06 strelec gost

      To je moje najboljše vino, samo vseeno hvala ne od tebe ga nebi kupil.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 18:31 DEBELI FUKJENEC gost

        Lahko si že večkrat pil moje vino pa ne veš. Na mojih steklenicah ne piše debeli fukjenec.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.11.2018 ob 15:47 puščica gost

      strelec, povej mi, ka je Balažek napravo. Stolp? Nej me je..... Več kak drujgi županje. Vej pa je bil prednjin samo Kocon. Balažek pa šestnajset(16) lejt. Pokvarjenec od pokvarjenca. Ne kandidejraš za OS, spadneš pa na običnoga svetnika. Či zmaga njegov Suč, s šterin se skrma dobijvle, javno tak ne vupa, mijsli ka de podžupan. Te smo pa šče v gnojšnici. Že zaj jemi je lutka, ka de pa po volijtvaj?! Groza!!!!!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.11.2018 ob 18:43 lendava gost

      Mene tudi to zanima kaj je naredil. Lahko objavim,da kaj je vse obljubljal. Videli boste,da čisto nič ni naredil. Landavčanom pa res ni jasno kje je denar od stolpa,če pa je tudi letos šel denar iz občinskega proračuna za stolp.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.