https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Predstavili pravo ekipo in 22 razvojnih projektov

Murska Sobota, 06.11.2018 ob 17:00  

V torek, 6. novembra 2018, je v prostorih Hotela Zvezda v Murski Soboti, potekala novinarska konferenca, kjer je dr. Aleksander Jevšek predstavil svoj program in ekipo SD za razvojni preporod Murske Sobote. Z 22 razvojnimi projekti in močno ekipo želijo Mursko Soboto spremeniti v občino, ki bo privlačna za življenje, delo, za naložbe in za počitnice, prepoznavna po visoki kakovosti življenja in enakih možnosti vseh. 

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, je na novinarski konferenci predstavil svoj program in ekipo, s katerima se poteguje za ponovno zaupanje ljudi. Jevšek, ki zaključuje svoj prvi mandat, je kandidat Socialnih demokratov (SD). Na njeno listo so pritegnili številne nove in prepoznavne obraze, ki so se izkazali s svojim delom in idejami. Zato je po Jevškovih besedah to lista, ki je zrasla iz skupnosti in za skupnost. Na njej so ljudje vseh generacij in različnih profilov: od študentov, kulturnikov, nevladnikov, podjetnikov, javnih uslužbencev in obrtnikov ter upokojencev.

Murska Sobota je v zadnjih štirih letih doživela velike spremembe. Jevšek kot ključno spremembo izpostavlja nov optimizem v skupnosti, opogumljen z novimi načrti in novi projekti za modernizacijo mesta. Ti projekti mestu že dajejo novo podobo, predvsem pa odpirajo nove priložnosti. Med njimi je Jevšek najbolj ponosen na začetek revitalizacije Soboškega jezera s paviljonom Expano, ki Mursko Soboto z novimi vsebinami postavlja na turistični zemljevid regije, ob tem pa še na projekt celovite prenove mestnega središča in obsežna vlaganja v cestno in športno infrastrukturo. 

˝Pred štirimi leti so mnogi dvomili, da lahko dosežemo razvojni preobrat. To nam je uspelo. Murska Sobota ima Pravo smer. Zdaj nas čakajo novi izzivi: kako modernizirati našo javno infrastrukturo, povečati razvojne možnosti in izboljšati naše javne storitve, da bomo z njimi odgovorili na potrebe in pričakovanja ljudi. Imamo program 22 razvojnih projektov in pravo ekipo, ki so odgovor na te izzive,˝ je na konferenci povedal župan Mestne občine dr. Aleksander Jevšek

Dr. Aleksander Jevšek je predstavil program 22 razvojnih projektov, ki predstavljajo celovit odgovor na razvojne izzive Murske Sobote. Med njimi kot ključne izpostavlja nadaljevanje prenove mestnega središča, razvoj Soboškega jezera s privlačnimi aktivnostmi za domačine in turiste, izgradnjo vzhodne in zahodne obvoznice ter obnovo lokalnih cest, komunalno urejanje obrtne cone in prenovo kanalizacijskega sistema. Razvojni projekti so usmerjeni v oblikovanje pametne, žive in ustvarjalne, solidarne, povezane, vključujoče in zelene občine.

 

    Fotogalerija