https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Turnišču poskrbeli za dnevno varstvo starejših občanov

Turnišče, 07.11.2018 ob 9:00  

V Turnišču so v torek, 6. novembra, v prostorih Polanščekove domačije otvorili dnevni center za starejše.

O Polanščekovi domačiji smo že pisali, ko so konec septembra otvorili gümlo domačije, kar si lahko preberete tukaj. Od takrat pa so na domačiji skupaj z Domom starejših Rakičan, ki bo tudi opravljal storitev dnevnega varstva, opremili bivalni del poslopja.

V hiši, ki so jo v celoti obnovili, se nahaja kuhinja, jedilnica, sanitarije, prostor za počitek, kopalnica, gospodinjska soba ter medprostor.

V kulturnem programu so nastopili Gomilički degaši in dramska sekcija KD Rdeči zvonček Nedelica. Prisotne sta nagovorili županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver ter predstavnica Doma starejših Rakičan Nada Hercan, ki je v Turnišče prenesla besede direktorja Zorana Hoblaja.

Županja je ob tem povedala: »Prelepa Polanščekova domačija je kot nevesta našega kraja, ki bo v prihodnje služila vsem generacijam v naši občini, kjer se bomo učili, družili, zabavali, spoznavali in ustvarjali.«

Zoran Hoblaj pa je za ta dogodek zapisal: »Dnevno varstvo je zmagovalna kombinacija za vse, saj starejši ostanejo v domačem okolju, njihovi sorodniki imajo v času njihove odsotnosti zagotovljeno varstvo za svoje starše, lokalna skupnost pa svojim občanom ponudi storitev, ki je za njih cenejša in dostopnejša, predvsem pa so starejši med svojimi vrstniki, poskrbljeno je za njihovo aktivnost, vključevanje v družbo in razvijanje socialne mreže.«

Po slavnostni otvoritvi s prerezom traku, je župnik p. Toni Brinjovc še blagoslovil objekt in podobo križa, nato pa so si navzoči ogledali notranjost novega centra, ki bo začel obratovati takoj, ko bo dobil dovolj prijav bodočih uporabnikov za vključitev v storitev dnevnega varstva.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija