https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Le še danes možnost prijave za glasovanje po pošti

07.11.2018 ob 9:45  

Volitev, ki se približujejo, se lahko udeležijo vsi polnoletni državljani Republike Slovenije, vendar pa nimajo vsi možnosti, da bi se lahko odpravili na volišča. Zato lahko tisti, ki bodo na dan volitev na zdravljenju v bolnišnicah ali zdraviliščih, domovih za starejše ali zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij to opravili po pošti, vendar pa lahko samo še do danes o tem obvestijo pristojne občinske volilne komisije.

O nameri, da želijo glasovati po pošti, morajo po zakonu občinsko volilno komisijo obvestiti najpozneje deset dni pred dnevom glasovanja, ki bo v slovenskih občinah tokrat 18. novembra. Enako lahko vložijo tudi invalidi, ki morajo predložiti odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Volivke in volivci, ki jih na dan glasovanja ne bo doma, bodo lahko svoj glas oddali na predčasnem volišču. Zakon pa na lokalnih volitvah ne omogoča glasovanja na volišču izven kraja bivališča ali glasovanja iz tujine.

Na tokratnih volitvah se po podatkih za župansko funkcijo poteguje 588 kandidatov in 100 kandidatk, kandidatov za članice in člane občinskih svetov pa je nekaj več kot 22.300. Prihodnjo nedeljo bodo potekale tudi volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

 

    Fotogalerija