https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Znano, kdo je zagrešil umor

09.11.2018 ob 12:40  

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je danes na novinarski konferenci predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave kaznivega dejanja umora in samomora.


Celotna preiskava dogodka na Tišini z dne 30. 9. 2018 je potekala v smeri potrditve suma storitve kaznivega dejanja umora in samomora.

30. 9. 2018 ob 19.25 so bili policisti na OKC PU Murska Sobota s strani reševalne ekipe Nujne medicinske pomoči ZD Murska Sobota obveščeni, da so prejeli klic, da so v naselju Tišina našli mrtvo žensko, pri čemer ni bil znan vzrok smrti.

Na kraj so odšli kriminalisti in policisti PU Murska Sobota, ki so zavarovali kraj dejanja. Na kraj je prišla tudi dežurna preiskovalna sodnica, ki je opravila ogled kraja in dežurna državna tožilka, ki je bila navzoča pri ogledu kraja kaznivega dejanja. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, katero je opravil Inštitut za sodno medicino v Ljubljani.

Na podlagi zbranih obvestil in opravljenem ogledu kraja dejanja ter zavarovanih sledov na ogledu kraja dejanja, so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je dejanje storil osumljen 59- letni sosed.

V tej  zvezi  so kriminalisti naslednji dan na podlagi pridobljene odredbe Okrožnega  sodišča,  opravili hišno preiskavo pri osumljenem in odkrili ter zasegli  predmete,  ki  so  bili  pomembni  za  kazenski postopek. Zaseženi predmeti so bili poslani na Nacionalni forenzični laboratorij, kjer je bilo izdelalo poročilo o preiskavi z mnenjem.

Z nožem štirikrat zabodel oškodovanko

Na  podlagi vseh zbranih obvestil in pridobljenega poročila z mnenjem s strani  Nacionalnega  forenzičnega laboratorija je nesporno potrjeno, da je dejanje  storil  osumljen sosed, ki se je 30. septembra v popoldanskem času predhodno  po  telefonu  najavil  k  46-letni žrtvi na kavo. Ugotovljeno je bilo, da  je  med tem med njima, po vsej verjetnosti, prišlo do spora, pri čemer  je osumljeni iz ljubosumja z nožem štirikrat zabodel oškodovanko, ki je zaradi vbodnih ran umrla na kraju dejanja.

Osumljeni je po storitvi opisanega dejanja odšel domov in v nadaljevanju na podstrešju svoje stanovanjske hiše storil samomor z obešanjem.


Kriminalisti  SKP  PU Murska Sobota bodov zvezi utemeljenega suma storitve kaznivega  dejanja  umora 1.  odstavku 116.  člena KZ-1, na škodo pokojne oškodovanke ter samomora osumljenega na ODT v Murski Soboti podali poročilo po 10. odstavku 148. člena ZKP.

Policisti so s preiskavo zavrnili informacije, ki so se v času preiskave razširile, da bi bila lahko tretja oseba možni storilec, so sporočili s Policijkse uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2018 ob 17:22 kajži gost

      Ka si nouri , ka so odkrili v tem (kratkem ) času.Trbej jih vse nagraditi!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2018 ob 19:21 iztok gost

      Ka so tou rešili.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2018 ob 9:19 Ciganka gost

      No vijdete se dobro ka ste nej na ciganje potisnole ka be bilij krive

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2018 ob 9:23 Ciganka gost

        Zato ka ce se kaj taksnoga zgodij smo mij prve na vrste kere obtozujete pa ce smo krijve ale nej .

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2018 ob 15:47 kraja državnega premoženja gost

      To kar so sosedje vedeli že takoj je policija rabila dober mesec. Zato pa stvari, kjer gre za milijone nikoli ne dobijo epiloga, ker gre vse super počasi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.