https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesno obeležili 20-letnico Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota

11.11.2018 ob 6:00  

V dvorcu Rakičan je potekala slavnost ob 20-letnici Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota. 

Gasilska zveza Mestne občine Murska Sobota (GZ MOMS) danes šteje 12 prostovoljnih gasilskih društev in eno industrijsko (IGD Mura), ki pa je v mirovanju. Skupno štejejo 1035 članov. Med dvanajstimi prostovoljnimi gasilskimi društvi tako najdemo: PGD Murska Sobota, PGD Bakovci, PGD Kupšinci, PGD Markišavci, PGD Polana, PGD Satahovci, PGD Rakičan, PGD Černelavci, PGD Krog, PGD Nemčavci, PGD Pušča in PGD Veščica. Kronologijo nastanka in delovanja GZ MOMS je prebrala Suzana Juteršnik, ki je do 23. leta živela s starši v murskosoboškem gasilskem domu.

Kot je povedal predsednik GZ MOMS Borut Koren, veliko truda vlagajo v delo z mladimi, s članicami in starejšimi gasilci. Zavedajo se, da so za njihovo delo zaslužni predvsem njihovi operativni člani. Vsa gasilska društva imajo usposobljene in opremljene gasilske vrste. Letos sta se namreč kar dve gasilski društvi uvrstili na državno tekmovanje, na kar so ponosni.

Zbrane so poleg predsednika GZ MOMS Boruta Korena nagovorili, murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek, v. d. predsednik Gasilske zveze Slovenije mag. Janko Cerkvenik in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But

Ob okroglem jubileju podelili plakete in priznanja

Prazinanja GZ MO Murska Sobota so prejeli: gasilske zveze Tišina, Puconci, Moravske Toplice in Beltinci, Policijska postaja Murska Sobota, Vojašnica Murska Sobota, Civilna zaščita MO Murska Sobota, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami – Izpostava MS in Gasilski regijski svet za Pomurje.

Plakete GZ MO Murska Sobota so prejeli:

- Jože Rituper, ki je tajnik GZ MOMS vseh 20 let,
- Franc Olaj, tri mandate (to je 15 let) poveljnik GZ MOMS,
- Štefan Barbarič, tri mandate predsednik GZ MOMS,
- Uprava RS za zaščito in reševanje - Izpostava MS,
- Uprava RS za zaščito in reševanje,
- Gasilska zveza Slovenije,
- Mestna občina Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2018 ob 11:21 isto povsod gost

      Kot povsod drugje. Enako je v politiki, cerkvi, društvih, občinah... V pvih vrstah "najbolj zaslužni". Eni verjetno že desetletja niso bili na intervenciji. Kakšen ali kakšna pa še nikoli. Tisti, ki so pa dnevno na intervencijah pa sedijo od zadaj ali jih sploh ni bilo zraven.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2018 ob 13:37 naši čarni bratje gost

      naši čarni bratje iz dinosa

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2018 ob 19:43 gost25 gost

      Kje pa je gasilec Samo?????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2018 ob 19:47 gost26 gost

      Ka je gospod dr. Celec tude gasilec?????

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.