https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pohodniki so se podali na 19. Martinov pohod

Martjanci, 11.11.2018 ob 6:05  

Pohodniki so se v dopoldanskih urah podali na že tradicionalni 19. Martinov pohod. Na pot so se podali izpred ŠRC Martjanci, najprej do Moravskih Toplic ter nato do Ivanovcev, kjer je bila tudi ciljna točka.


Športno turistična prireditev, v organizaciji TIC Moravske Toplice v sodelovanju s TD Martin Martjanci in KS Ivanovci z društvi, je namenjena počastitvi vina in domačih lokalnih ponudnikov kakovostnega vina in domačih dobrot. Pohodnike bo na ciljni točki, ki bo v Ivanovcih pričakal topel obrok in spominček, organizatorji pa so pripravili tudi žrebanje kuponov za Martinove nagrade.

Pohodniki so se, preden so se podali na pot, lahko okrepčali s toplim čajem in domačimi dobrotami, za katero so poskrbeli člani TD Martin Martjanci in predstavniki Hotela Vivat, na drugi štartni točki.

Na pohod dolg približno 12 km se je podalo preko 400 pohodnikov, s ciljem v Ivanovcih, kjer so jih pričakali domači ponudniki ter ponudniki iz dalmatinskega mesta Biograd na Moru, s katerim je Občina Moravske Toplice pobratena in so v Ivanovce prinesli vonj po morju s peko sardelic na žaru. Pohodnike sta nagovorila župan Občine Moravske Toplice, Alojz Glavač in Marijan Stopfer, podžupan mesta Biograd na Moru.
Prijetno vreme ter imenitno vzdušje na postojankah, je spremljalo rekreativni del dogodka, na ciljni točki pa je v veselem vzdušju odvijal še zabavni del s tradicionalnim krstom mošta (v izvedbi TD Dobrovnik).

Foto: Pomurec.com in TIC Moravske Toplice

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2018 ob 9:35 en gost

      Fah... ka si ti naure kakšna močna udeležba... Tau škoda sploj bilo ite ta slikat pa pisati članek za teh par lidi...

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2018 ob 10:27 kapelčan gost

      ve pa vidiš, volitve so tu, toti ki so na pohodi do ga sigurno pijončeka volili..... bogi slovenci, kak nasedamo....

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.