https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Martinov pohod občine Puconci

Dolina, 11.11.2018 ob 14:55  

V soboto zjutraj so se pohodniki odpravili na 22. tradicionalni pohod po občini Puconci.

Množica zbranih se je kljub oblačnemu vremenu zbrala v Dolini in se podala na devet kilometrsko krožno pot. Začetek poti je potekal mimo znamenite Dolinske grüjške, ki jih je veličastno pozdravila na začetku vasi in po vinorodnem območju imenovanem Szaparov breg. Tam je namreč vinograde imel tudi nekdanji soboški grof Szapary.

Pot jih je vodila do vaškega zvonika, ki stoji tik ob vaškem pokopališču vrh borovega gozda, po ustnem izročilu pa naj bi bil star okrog 300 let. Pohod so zbrani nadaljevali do izvira čiste vode imenovanega Mrzlek. Izvir je na dnu grape, kjer je tudi v največji vročini prijetno hladno. Starejši vaščani pravijo, da ima voda bogato energetsko moč. 

Preko Bokračev in Doline, jih je pot vodila tudi na hrib med Vanečo in Dolino, ki se imenuje Ribnjek. Ta se dviga 317 metrov nad morsko gladino in je dobil ime po ribniku, ki naj bi ga tukaj imel grof Szapary. Domačini mu pravijo tudi "Čarna mlaka."

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2018 ob 18:55 gost26 gost

      Bilo kuda celec - serec svuda.....bwaaaaahhhhhhh

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2018 ob 9:23 Joužek gost

      In potem govorimo o enakovredni kampanji! Odpreš svoj privatni portal, ki ti ga izdatno financira tudi občina, ker si pač na pravi strani. In se potem režiš iz vsakega prispevka. Bil si na Dolini, v Filovskem gaju, pri povoženju srnjad, na vsakem "pesjon senji"... Za občinski denar narediš samohvalno Poročilo o napredku, ki gre v vse domove. Betežno. Za tako stvar je bil pred leti kaznovan župan Lenarta Vogrin. Če se prav spomnim je podobno stvar na koncu svojega mandata naredil Štihec za svoj denar. Ampak mi volimo Jevšeka, Ljubljančani bodo barabo JankoviĆa, Marborčanom ponujajo barabo ArsenoviĆa, Koprčani barabo PopoviĆa. Ampak to je verjetno že sovražni govor.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2018 ob 9:46 DEBELI FUKJENEC gost

        Kaj bi rad imel Šihca, Logarja, Kanglerja, ki je obogatel z lubenicami in balami sena???????????????

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2018 ob 9:48 DEBELI FUKJENEC gost

        Ko so naši košarkarji osvojili zlato medaljo na Evropskem prvenstvu te ni motil Ć ????????????? DragiĆ, DončiĆ, NikoliĆ, .... !!!!!!!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2018 ob 10:57 Joužek gost

      DragiĆ, DončiĆ in NikoliĆ niso barabe. In tudi vsi na Ć ne. sem pa nekatere imenoval.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.