https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Martinovanje v mestu sejmov in penine

Gornja Radgona, 12.11.2018 ob 19:30  

V soboto, 10. novembra, je na Kerenčičevi ulici v Gornji Radgoni potekalo tradicionalno martinovanje, ki je pritegnilo tudi nekaj gostov iz sosednje Avstrije. Martinovanje v mestu sejmov in penine je organiziral Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur). Zaigrali so Pihalni orkester Gornja Radgona, Tamburaška skupina KD Peter Dajnko in Štajerski fakini. Zbrane je zabaval tudi ljudski pevec Danilo Rajh in Folklorna skupina Gornja Radgona. Ob tem so se na številnih stojnicah predstavila domača društva, vinarji in različni obrtniki s svojimi izdelki. 


Martinovanje na Kerenčičevi ulici v Gornji Radgoni se je začelo že ob 10. uri. Obiskovalci so lahko poskusili žlahtno kapljico lokalnih  vinarjev, degustirali tünko in drugo kulinarične dobrote, ki so značilne za čas praznovanja Svetega Martina. Svoja vrata so za obiskovalce odprle vinske kleti na Jurkovičevi ulici, obenem je bila v Špitalu na ogled posebna vinogradniška zbirka. V popoldanskem kulturno-zabavnem programu je potekal že tradicionalni krst mošta. 

Martinovanje v mestu sejmov in penine je vsako leto prav posebno doživetje, saj ima kraj bogato vinsko tradicijo. Med severovzhodnim delom Slovenskih goric in gričevnatim svetom med reko Ščavnico na jugu, Apaškim poljem na zahodu (severozahodu) ter reko Muro na vzhodu in severovzhodu so vrhove in prisojna pobočja že zelo zgodaj zasadili s trto. Danes to območje imenujemo Radgonsko – Kapelske gorice. V Radgonskih goricah pridelujejo in hranijo vina že od leta 1852. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.