https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Ljutomerčanke priznale premoč Primork

12.11.2018  
V 5. krogu 1. A DOL sta se v petek, 9.11., v dvorani ŠIC Ljutomer pred 180 gledalci srečali ekipi ŽOK Ljutomer in GEN-I Volley. Ljutomerčanke so z rezultatom 0:3 (12:25, 11:25, 14:25) morale priznati premoč Primork.
 

 
ŽOK Ljutomer: Barbara Petek 4, Valentina Kosi 3, Nika Kosi, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 3, Kaja Makoter 5, Ana Nedok, Nataša Anželj 5, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter
Trener: Andrej Tot

GEN-I Volley: Ferlinc Nuša, Zbičajnik Zala 1, Perič Klara, Zaplotnik Ana 5, Lucas Dajana 4, Velikonja Grbac Mirta 1, Blažič Pia 14, Lipicer Samec Tina, Grudina Tina 9, Ščuka Lana 9
Trener: Vasja Samec Lipicer, Alen Bektaševič
 
 
To je bila tekma, kjer se je že vnaprej vedel zmagovalec, saj je v Ljutomer prihajala ekipa, ki upravičeno meri na prvo mesto državnega prvenstva. Ljutomerčanke pa so lahko le upale, da bodo vsaj delno parirale Primorkam ter jih prisilile, da zaigrajo odbojko, kot to znajo. V prvem setu so presenetljivo povedle domačinke s 3:0 in kasneje še z 8:4, kar je malo presenetilo Goričanke, saj takega odpora Ljutomerčank niso pričakovale. Ko pa so se zbrale, so pričele dobivati točko za točko ter ob zanesljivi igri vseh igralk izenačile na 8:8. Tekma je bila ob borbeni igri domačink izenačena do rezultata 11:11, ko so Primorke dvignile raven igre ter se rezultatsko oddaljile.
 
 
Do konca seta so domačinke dosegle še eno točko, gostujoča ekipa pa v seriji kar 14 točk ter set dobile z rezultatom 12:25. Ne glede na tak izid je pohvaliti domačinke, da so predvsem v prvem delu seta zaigrale zelo dobro in borbeno. V drugem setu Ljutomerčanke že na začetku niso bile dorasel nasprotnik Primorkam, katere so zaigrale dovolj aktivno, da so nabirale točko za točko ter set povedle s 5:8. Odlično igro so nadaljevale ter set povedle z rezultatom 6:15. V tem delu je odlično igrala Lipicer Samec Tina, ki je ob pomoči Tine Grudina vodila svojo ekipo k zanesljivi zmagi. Na koncu so Goričanke set dobile z rezultatom 11:25.
 
 
V tretjem setu so bili gledalci priča podobni igri obeh ekip kot v drugem setu. Kljub zelo borbeni igri domačink, ki so izvedle nekaj lepih akcij, je bila tehtnica na strani Goričank. Hitro so povedle z 8 do10 točk naskoka ter tako razliko držale vse do rezultata 12:23, ko so domačinke dosegle še eno točko, Primorke pa dve in set dobile z rezultatom 14:25. Pri gostujoči ekipi so bile najučinkovitejše Blažič Pia, Lana Ščuka in Tina Grudina, pri domačinkah pa sta po pet točk dosegli Kaja Makoter in Nataša Anželj.
 
Poročilo in fotografije: ŽOK Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2018 ob 20:28 123 gost

      180 gledalcov? Či ste vsakoga trikrat šteli?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.