https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Danes začetek predčasnih volitev

13.11.2018 ob 12:00  

Volivke in volivci, ki v nedeljo, ko bodo potekale lokalne volitve, ne bodo v kraju stalnega prebivališča, imajo možnost, da glasujejo predčasno. V nekaterih občinah jim bo to omogočeno danes, v sredo in četrtek, v manjših občinah pa le en dan od naštetih.


Kdaj bodo lahko volilni upravičenci predčasno glasovali določijo občine samostojno, glede na prejšnje izkušnje in potrebe. Občine informacije o predčasnem glasovanju objavljajo na svojih spletnih straneh. Volivci bodo lahko glasovali na sedežu okrajne volilne komisije, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče in so vpisani v volilni imenik. S seboj morajo imeti osebni dokument. Ministrstvo za javno upravo volivcem svetuje, da naj najprej preberejo navodila na glasovnicah, saj jih bodo dobili več (za župana, za občinski svet, lahko pa tudi za svet krajevne skupnosti, za predstavnika narodnosti in za izvolitev predstavnika romske skupnosti). Posebnost je tudi pri glasovanju za občinski svet pri proporcionalnem volilnem sistemu, kjer lahko volivec odda svoj preferenčni glas, in sicer tako, da obkroži številko pred posameznim kandidatom.

V zadnjih dneh je državna volilna komisija prejela veliko obvestil volivcev, ki so želeli glasovati v tujini ali izven kraja stalnega prebivališča, vendar to na lokalnih volitvah ni mogoče. Za lokalne volitve namreč ne veljajo odločbe zakona o volitvah v državni zbor, ki se nanašajo na glasovanje po pošti v tujini, na glasovanje pri diplomatsko konzularnih predstavništvih Slovenije ter na glasovanje na volišču zunaj kraja stalnega prebivanja.

 

    Fotogalerija