https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prihaja 22. Prekmurska gibanica

13.11.2018 ob 13:18  

V štajersko prestolnico ponovno prihaja tradicionalna, letos že 22. Prekmurska gibanica. Odvijala se bo v torek, 4. decembra 2018, v klubu ŠTUK od 23. ure naprej.


Korenine Prekmurske gibanice segajo v leto 1996, dogodek pa že dvaindvajset let zapored povezuje mlade in mlade po srcu ter skrbi za promocijo prekmurske kulture in kulinarike. Letos bo Prekmurska gibanica potekala v torek, 4. decembra 2018, pričela pa se bo ob 23. uri. Dogodek bodo popestrile znane glasbene skupine, ki bodo obiskovalce zabavale do zgodnjih jutranjih ur.

Večer bo otvorila prekmurska etno skupina Véški dečki, ki deluje že od leta 2004. Znani so po tem, da ustvarjajo odlično glasbeno atmosfero ob preigravanju dalmatinskih, starogradskih, zabavnih in tudi prekmurskih brezčasnih uspešnic.

Po Veških dečkih bo sledila prava glasbena poslastica, za katero bo poskrbel eden najpopularnejših in najbolj zaželenih hrvaških pevcev, večni romantik, briljantni izvajalec in izkušeni pevec Ivan Zak, ki je kreator preštevilnih priljubljenih hitov, kot so: Naučila si me, Zbogom pameti, Tko mi te krade, Bolja od najbolje, Obriši suze in mnogih drugih.

V preddverju bo od 23. ure naprej glasbo vrtel mladi prekmurski DJ, DJ Majcy.

Cena vstopnic v preprodaji bo za študente 2 €, za neštudente pa 3 €. Kupiti jih bo seveda mogoče tudi na dan dogodka, in sicer bo cena za študente 3 €, za neštudente pa 4 €. Vstopnice bodo naprodaj na Mladinskem servisu v Murski Soboti, v klubu ŠTUK ter pri pooblaščenih osebnih prodajalcih v Mariboru in Ljubljani.

Organiziran avtobusni prevoz

Za obiskovalce bo na dan dogodka organiziran tudi avtobusni prevoz iz Murske Sobote do Maribora ter nazaj. Odhod iz Murske Sobote bo ob 19.00, povratek iz Maribora pa bo ob 3.45. Cena avtobusne vozovnice bo stala 5 €.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.