https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pisani kamenčki tudi v Pomurju

13.11.2018 ob 19:00  

Pod pokroviteljstvom društva Humanitarček se Slovenija že drugo leto zapored aktivno pridružuje mednarodnemu dnevu prijaznosti, ki ga 13. novembra obeležujemo od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti.


Lani se je društvo akciji pridružilo z deljenjem rumenih rožic, ki so zaščitni znak prijaznosti. Letos pa so se odločili, da bodo Slovenijo preplavili s pobarvanimi kamenčki. "Sivi kamenčki ležijo vsepovsod in hitro lahko nekomu polepšajo dan. Zdeli so se nam primernejši kot tisoče rumenih rožic, poleg tega pa smo na tak način bolj aktivno vključili številne šole, vrtce, bolnišnice, podjetja in posameznike," je povedala Ninna Kozorog, predsednica društva Humanitarček.

Danes je tako kamenčke mogoče videti na številnih avtobusnih postajah, klopeh, celo bankomatih. Ko ga najdete, naj vam prinese srečo. Če vam ni všeč, ga preprosto podarite naprej. Kamenčkov je več tisoč, največ pa jih bo danes razdeljenih v UKC Maribor.

Ne pozabite pa biti v tem dnevu predvsem - prijazni. Zakaj ne bi plačali kave mamici z dvema otrokoma na koncu dolge vrste? Ali pa nekomu podarili dežnika na deževen dan, če vemo, da nas do avta loči le korak ali dva? Prijaznost zmore vsak in za to lahko poskrbi s popolnoma preprostimi stvarmi, na katere ob vsakodnevnem ritmu pozabljamo. Pa ne le danes, bodimo prijazni vsak dan v letu, s tem bomo polepšali dan drugemu in hkrati tudi sebi.

Društvo Humanitarček pa nam predlaga nekaj idej kako nekomu polepšati dan:

1. Pohvalite prve tri ljudi, s katerimi govorite.
2. Osebi, s katero si delite dvigalo, podarite čokoladico.
3. Tujcu za brisalce avtomobila zataknite prijazno sporočilo.
4. Anonimno pošljite razglednico.
5. Specite nekaj piškotov, jih lepo zapakirajte in pustite sosedi na pragu.

Foto: Društvo Humanitarček

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.