https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Število novih stanovanj se povečuje

Gornja Radgona, 15.11.2018 ob 6:05  

Na Mariborski cesti v Gornji Radgoni gradijo nov blok z 21 stanovanji. Čeprav gradnja še ni zaključena, so nekatera stanovanja že prodana. Med drugim sta po dolgem času "zaživela" dva velika stanovanjska bloka na Tratah, ki ležita tik ob Domu starejših občanov Gornja Radgona. V prihodnje načrtujejo gradnjo stanovanj tudi na Delavski poti in nasproti Komunale Radgona. 


Novi nastajajoči blok z 21 stanovanji na Mariborski cesti se gradi tik ob regionalni cesti Gornja Radgona - Spodnji Ivanjci - Ptuj. Nekoč je bila to glavna cestna povezava med Mursko Soboto in Mariborom. Marsikdo se ob tem sprašuje, ali je lokacija bloka ob prometni cesti smiselna, primerna za družine z majhnimi otroki? Ob bloku bodo tudi parkirni prostori ter devet garaž za avtomobile. Novi stanovanjski blok gradi podjetje Alda Aldi d.o.o. Maribor, investitor gradnje je podjetje Nival Invest d.o.o. s Pobrežja na Vidmu pri Ptuju. Zaključek gradbenih del je predviden do sredine prihodnjega leta. Stanovanja so sicer različnih velikosti in so namenjena prodaji na trgu. 

Bloka Trate 35 in Trate 37, nekoč del stečajne mase po stečaju Stavbarja, sta pod družbo Trate nepremičnine (Komunala Slovenske Gorice in podjetje Knuplež, d.o.o) končno dobila svojo končno podobo. Stanovanjska objekta sta locirana ob reki Muri, mestnemu parku in Domu starejših občanov Gornja Radgona. V bližini so tudi drugi bloki na Tratah s športnimi igrišči, gostinskim lokalom, trgovino in igrali za otroke.

V neposredni bližini bloka Trate 35 je tudi Komunala Gornja Radgona, kjer se čez cesto prav tako načrtuje gradnja večjega stanovanjskega bloka. Travnata površina med Komunalo Radgona in drugimi bloku na Tratah je resda neizkoriščen prostor, a pomisleki glede gradnje ostajajo. Ali je lokacija novega stanovanjskega bloka primerna v bližini Komunale Radgona?

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2018 ob 13:08 DEBELI FUKJENEC gost

      Ta članek soboškemu županu na hišna vrata nabijte, da bo videl kaj drugi župani delajo.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2018 ob 13:26 Malaaa gost

      Pa saj ta stanovanja si nemores privosciti ce imajo tako ceno da te stisne....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2018 ob 13:43 DEBELI FUKJENEC gost

        V članku piše, da so nekatera stanovanja že prodana - torej je možno. SO PA STANOVANJA GLEDE NA PLAČE VELIKO PREDRAGA!!!!!!!!!! Če bi MOMS za denar, ki ga je vrgla v Red Bull, reflektorje in pokritje privatnega teniškega igrišča ( skupaj 1.180.000 evrov ) zgradila ali odkupila najemniška stanovanja, bi veliko občanov bilo srečnejših. Zakaj se to lahko dela v drugih občinah, v Soboti se to že več desetletij ne more??????????

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2018 ob 10:52 zgodovina gost

      Zakaj se v Ljubljani, v Mariboru, ......... na veliko gradijo neprofitna najemniška Stanovanja v Soboti pa ne? Jevšek raje gradi betonske ploščadi in reflektorje kot stanovanja za svoje občane! SRAMOTA!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.