https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO in VIDEO: Lokalni volilni maraton Radia Študent v Murski Soboti

Murska Sobota, 16.11.2018 ob 11:00  

V sredo, 14. novembra 2018, je v prostorih MIKK Murska Sobota, potekal Lokalni volilni maraton Radia študent - postaja Murska Sobota.

V prostorih MIKK Murska Sobota je potekal Lokalni volilni maraton Radia študent. Po Ljubljani je to bil enajsti in zadnji postanek Lokalnega volilnega maratona Radia Študent, ki so ga soorganizirali MIKK Klub, Klub prekmurskih študentov in Radio študent 89,3 MHz. 

Za mesto župana Mestne občine Murska Sobota, se tokrat potegujeta le 2 kandidata, in sicer: aktualni župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in nekdanji direktor Občinske uprave Mestne občine Murska Sobota, Bojan Petrijan. Oba kandidata imata že izkušnje na političnem področju. Bojan Petrijan kandidira na predlog stranke SDS, s podporo Nove Slovenije, Slovenske ljudske stranke in Modre liste Antona Štihca. Dr. Aleksander Jevšek kandidira na predlog stranke Socialnih demokratov. 

Na kakšen način bi skozi občinsko politiko približali poklice in dejavnosti, za katere v občini trenutno primanjkuje kadra? 

˝18 let sem bil učitelj na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Glejte, to politiko vodi država. Ona mora biti dinamična in fleksibilna, vedeti mora kaj se dogaja na trgu delovne sile. Ampak vseeno ne obupat, kar se tiče visokoizobraženega kadra. Občina Murska Sobota ima ta problem. Nima dovolj visoko izobraženega kadra in ta mesta znanj, resnično močna mesta so ravno pritegnila med sebe ta odlično izobraženi kader,˝ je povedal Bojan Petrijan. 

Dr. Aleksander Jevšek je povedal: ˝Po podatkih iz prejšnjega tedna Statističnega urada ima Murska Sobota in Pomurje najbolj izobražen kader v Sloveniji glede na število prebivalcev. Sicer pa glejte Slovenija se kot članica Evropske unije vključuje v jamstvene sheme za mlade.˝

Soočenje je bilo razdeljeno na naslednje sklope vprašanj o demografskih težavah in ureditvi mesta, splošno o mladih, stanovanjska problematika v občini, o gospodarstvu, kulturi in športu. Celotno soočenje si lahko pogledate v spodnjem posnetku. 

    Fotogalerija