https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Lista svetniških kandidatov SMC

16.11.2018 ob 6:02  

ZA MOJO SOBOTO  - Za mesto znanja in ustvarjalnosti

V naši Soboti je za pridobivanje znanja, izkušenj in iznajdljivosti dobro poskrbljeno, zato bomo v svetniški skupini SMC skrbeli, da ta visok standard še izboljšamo. Občinski proračun je ob sofinanciranju vrtcev treba nameniti tudi za poučne igrače in opremo, ob katerih se bodo otroci čim več naučili. Na pobudo SMC občina staršem finančno pomaga pri tem, da gredo prvošolčki v šolo s takšnimi potrebščinami, kot si jih želijo. Dodali bomo nadstandardne oblike učenja, s katerimi bo vsak učenec razvijal, kar ga veseli in v čem je dober. Državo bomo spodbujali k uvajanju novih srednješolskih programov, podprli pa tudi obnovo infrastrukture, kot so  telovadnice ali športna igrišča. V moji Soboti relativno največ denarja v Sloveniji namenjamo za štipendije, kar je prav in mora ostati tudi v prihodnje, podprli pa bomo tudi Klub prekmurskih študentov, ki finančno in organizacijsko študentom približuje znanje in prvo zaposlitev.

ZA MOJO SOBOTO - Za mesto z uspešnim gospodarstvom

Temelj ljudem prijaznega življenja je uspešno gospodarstvo. Le to zagotavlja sredstva, ki jih preko davkov in prispevkov namenjamo za skupne dobrine in storitve, kot so med drugim zdravstvo, šolstvo in šport. Občina sama ne more ustanavljati podjetij in zagotavljati delovnih mest, lahko pa v veliki meri pripomore k ustvarjanju ugodnih pogojev za življenje in delo, ki pritegnejo podjetja in ljudi, da živijo in ustvarjajo v Soboti. V SMC smo vedno bili proti pretiranemu zadolževanju in prav zato imamo občino, ki je zmožna financirati nadaljnje projekte, ki so pred nami. Sobota je nekoč že bila gospodarska sila in to je treba ponovno doseči v času primerni obliki. Zato je vaš glas listi SMC glas za cvetoče in uspešno gospodarstvo ter preudarno uporabo naših skupnih sredstev, kar nam bo vsem skupaj omogočilo lepše življenje v naši Soboti.


ZA MOJO SOBOTO  - Za mesto z odlično infrastrukturo

Urejena infrastruktura je eden od poglavitnih pogojev za gospodarski razvoj vsakega mesta oziroma občine, prispeva namreč k dvigu kakovosti življenja občanov. Na infrastrukturnem področju se naša občina razvija hitreje kot v preteklosti pri čemer je ena večjih pridobitev južna murskosoboška obvoznica. Vsa naša nadaljnja prizadevanja pa so usmerjena v dokončanje vzhodne obvoznice. Z izgradnjo vzhodne obvoznice bomo v večji meri razbremenili promet v mestu, omogočena bo hitra povezava SOIC do avtoceste.

Križišče v Černelavcih med Goričko in Gederovsko ulico bomo ob podpori vlade v naslednjem mandatu zagotovo preuredili v krožišče. Če ni primerno širokega cestišča in ni ulične razsvetljave, tudi cone z omejitvijo 30 km na uro ne pomagajo, zato je celovita ureditev teh ulic vključno s preplastitvijo nujna, za kar si bomo še naprej prizadevali. Moja Sobota si namreč zasluži ceste brez lukenj.

ZA MOJO SOBOTO - Za starejšim, invalidom in krajanom prijazno občino

Višanje življenjske dobe je izjemen dosežek, obenem pa predstavlja nove družbene izzive, zato se bomo zavzemali za to, da tudi naša Sobota postane "starosti prijazno mesto". Kar je prijazno starostnikom, je namreč prijazno vsem. Posebno pozornost moramo nameniti invalidom, ki si zaslužijo enakih možnosti, zato bomo vztrajali, da se projekt Občina po meri invalidov še naprej krepi.

Moja Sobota pa ni samo mesto, njen pomemben sestavni del so tudi krajevne skupnosti, katerim je treba zagotoviti sredstva za normalno delovanje in investicije. Krajankam in krajanom ter občankam in občanom je tako treba zagotoviti enake pogoje in možnosti na področju celotne moje Sobote. Pri tem pa je osnovna naloga mestne občine zagotoviti brezhibno infrastrukturo, zato je v primestnih naseljih poudarek na nadgradnji oziroma obnovi kanalizacijskega in vodovodnega omrežja ter ureditvi ustreznega odvodnjavanja.

ZA MOJO SOBOTO – POZIV NA VOLITVE

V prihodnjem mandatu bo svetniška skupina SMC še naprej stremela k temu, da se bodo proračunska sredstva racionalno porabljala, da bodo socialni transferji ostali najmanj v enakem obsegu kot v iztekajočem mandatu, da se izgradi vzhodna in zahodna soboška obvoznica, da se prednostno pristopi k obnovi dotrajane prometne in kanalizacijske infrastrukture v občini, da ne bo prihajalo do neutemeljenih dvigov cen komunalnih storitev, da se sredstva za šport in delovanje društev ne zmanjšujejo, da se dokonča širitev SOIC z namenom privabljanja novih investitorjev, da bomo nadalje vlagali v izobraževalno, kulturno in športno infrastrukturo in nenazadnje, da se občina še naprej razvija kot turistično prepoznavna in zelena destinacija.

Vabimo vas, da obkrožite številko 10 ter vpišete preferenčni glas za svojega izbranega kandidata iz vrst SMC.

Naročnik oglasa je stranka SMC.

    Fotogalerija