https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Ringa raja

Murska Sobota, 16.11.2018 ob 9:44  

Danes, 16. novembra 2018, je potekal dan slovenske hrane. V Vrtcu Murska Sobota - enota Ringa raja, so otrokom pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. 

Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal iz medenega zajtrka, ki ga je pred dvanajstimi leti prvič pripravila Čebelarska zveza Slovenije. Otroci so danes v vrtcu zajtrkovali kruh, surovo maslo, med, mleko in jabolka.

Otrokom v Vrtcu Murska Sobota – enota Ringa raja na Gregorčičevi ulici, sta se danes na slovenskem zajtrku pridružila župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in ravnateljica Vrtca Murska Sobota Bernardka Marič.

Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bilo danes, po šolah in vrtcih po vsej Sloveniji, deležno več kot 260.000 otrok. Današnji dan je namenjen osveščanju o pomenu doma pridelane hrane, njenem uživanju, želi pa tudi poudariti pomen zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka za zdrav način življenja in prehranjevanja.

Podpora lokalnim slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju, pa je glavni cilj današnjega dne. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2018 ob 11:06 DEBELI FUKJENEC gost

      Koruzni žganci in domače kislo mleko. Pečena jajca in slanina z belo kavo. Ni da ni.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2018 ob 11:36 DEBELI FUKJENEC gost

      Vi samo brišite komentarje. Narod vas je skužil. Da nekdo izkorišča malo deco za svojo promocijo, je pa res poden od podna!!!

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2018 ob 12:33 kapečan gost

      ,,DEBELI FUKNJENEC,, pa normalno ka do ti tvoje bedarije brisali, dva dni pred volitvami, g. dr. Jevšek slavi, vse raziskave kažejo ka de še hoda 4 leta po vrtcih in pija mleko.....pišili lepo kak je dober župon ka vse zrikta in tako dalje, ......

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2018 ob 12:47 DEBELI FUKJENEC gost

        On vse zrihta??? Kaj je on v štirih letih zrihtal za soboške vrtce??? Tik pred volitvami pa v teh vrtcih sebe razkazuje!!! Pokvarjeno do amena. Koliko novih delovnih mest je on v štirih letih zrihtal v Soboti???????? Koliko neprofitnih stanovanj za občane Sobote?????? Koliko novih postelj v domovih za starejše občane ????????? Kaj je on v štirih letih napravil v Soboti za malega človeka, invalide, starejše, upokojence, brezdomce, mlade???????? Vsi ti našteti ( in v Soboti jih je zelo veliko!!! ) nimajo denarja, da bodo šli na Soboško morje zobe in obleko razkazovat!!! JA, ON JE DOBER ŽUPAN ZA SOBOŠKO ELITO, za ostale občane pač ne!!!!!!!!!!

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2018 ob 12:53 nazaj v penzijo gost

      Hvala bogu ena zadnjih slik Jevška kak župana :)

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2018 ob 14:48 kmički gost

      :) pravi kmički zajtrik je...difka&proja mlajčna kava,kcoj dumači kruj,tepa...bilica na ukau,počervina,kakša šunka,zabil,ucvirki..stari lidji štanperlin žganijce,mladi dokunca spiti difko&projo..tepa do ubeda na jive delat ...tau je kmički zajtrik

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.11.2018 ob 14:58 Gost gost

      Robi, pozabo si komenteranje onemogočiti. Samo ka te spomnin.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.11.2018 ob 16:23 zgodovina gost

      Takšnega župana še London nima. Kje se je ta človek vzel?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2018 ob 16:53 DEBELI FUKJENEC gost

        Kakšen župan je to, da se boji k,omentarjev svojih občanov in mora urednik portala zakleniti komentiranje pod novicami o županu????????????????? Glavno, da ima on hinavski nasmeh na svoji faci. Naj se malo bolj pozorno v ogledalo pogleda. Mogoče bo videl kaj, česar noče videti.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.11.2018 ob 0:29 Jägermeister gost

      Kot so že eni prej napisali. Ni samo med na maslu tradicionalno. Koruzni žganci pa mleko ali bela kava. Slanina z jajcem in bela kava ali mleko. Zajtrk je imel posebno težo, ker je bilo treba zjutraj dobro jesti, da je lahko človek fizično delal. Nekateri so za joreget kakšen šilček domačega žganja. Ker je med preveč tekoč in se hitro pocedi po prstih sem si jaz danes zjutraj ma kruh in maslo namazal še tatarski biftek. Za joreget pa Jägermajster.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.