https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Novo krožišče pri soboški bolnišnici dobiva svojo podobo

Murska Sobota, 28.12.2018 ob 6:00  

Gradbena dela za izvedbo krožišča in nove povezovalne ceste na križišču k Splošni bolnišnici Murska Sobota so v polnem teku. Krožišče je že dobilo asfaltno preobleko, trenutno pa ga krasi novoletna jelka. S predlagano ureditvijo se bo tako izboljšala pretočnost in prometna varnost na tem območju.

 

Investicija Ministrstva za infrastrukturo, bo znašala 775.524,84 evrov z vključenim DDV. Mestna občina Murska Sobota je z Ministrstvom za infrastrukturo avgusta 2018 podpisala sporazum o sofinanciranju, po katerem bo prevzela 123.303,84 evrov z vključenim DDV.

Izvajalec del, podjetje Pomgrad, je dela začel izvajati v drugi polovici meseca oktobra, predvidoma pa bo krožišče dokončano v roku 6 mesecev. Delna zapora ceste pri Splošni bolnišnici Murska Sobota bo občasno potekala do 28. februarja 2019, med 7. in 19. uro.

Krožišče je trenutno že asfaltirano, zato več ne prihaja do večjih zastojev, katerim smo bili priča zadnjih nekaj tednov, vendar bo zaradi del še vedno moten promet za vsa motorna vozila na državni cesti iz Murske Sobote proti Rakičanu in kolesarje na kolesarski stezi v omenjeni smeri, zato vse udeležence prosimo za strpnost in razumevanje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2018 ob 18:28 prometnik gost

      tau bi nan mogli sen ka se vozimo tu ,splačati odškodnijne..najprli.da so sesprekopali pa smo si podvozja,amortizejre vničavali..bole kak tau pa,kelko živcov so nan spilij,z gužvo ka so jo ustvarili..banda pokvarjena ena

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.12.2018 ob 19:54 veliko stane gost

      Kaj si ti ja nor? Tričetrt milijona EUR! IN 6 mesecev dela!! Hallloooo !? Če ga pogledašje skoraj končano in je minilao dva meseca. Kaaj bodo sedaj še bluzili 4 mesece. Aja, da se upraviči tričetrt milijona davkoplačevalskega denarja. Pa še kak aneks pride in bo okrogli milijonček. To je samo v Slovenistanu! Tudi zastoji v prometu so zgodba za sebe. V tujini delajo tako krožišče en mesec in promet poteka brez problemov. Cesta se malo premakne in se najprej dela ena stran in potem druga. Če je že nujno zapiranje prometa ga NIKOLI ne izvajajo v prometnih konicah. In cena takih krožišč je tudi nekajkrat nižja. Zato v določenem času naredijo bistveno več krožišč kot mi za enak denar.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.