https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih so se spomnili žrtev prometnih nesreč

Beltinci, 17.11.2018 ob 13:00  

V mesecu novembru svet obeležuje svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč V Slovenij ta dan letos obeležujemo dvanajstič, od takrat pa v občini Beltinci tudi prirejajo spominski dan.


V svetovnem merilu je organizacijo tega dogodka pričela leta 1993 britanska nevladna organizacija Road Peace. Letošnji slogan se glasi "Če bi ceste spregovorile". Ceste bi vedele povedati marsikatero zgodbo ugašajočega življenja, trpljenja in bolečine, ki pa jih je vsako leto veliko. Zbranim je spregovoril župan občine Beltinci, Milan Kerman, ki je dejal, da moramo vsi stremeti k varnosti, hkrati je pa dejal, da so veseli in ponosni, da v letošnjem in lanskem letu v občini Beltinci ni bilo nobene smrtne žrtve prometne nesreče.

Nekaj besed je povedala tudi Lilijana Fujs Kojek, predsednica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, brez katerega ne bi bilo slovesnosti in ki se skozi razne projekte in aktivnosti trudijo, da bi bilo na cestah manj nesreč in s tem tudi žrtev. Program sta spremljala Nuša Titan na violini in Matej Zavec na harmoniki iz Glasbene šole Beltinci.

Zbrani so nato stopili do kapelice svetega Antona, kjer so se poklonili in spomnili vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah ter prižgali sveče. Želijo in upajo, da bo tudi v prihodnosti na cestah čim manj žrtev oziroma da žrtev sploh ne bo. K temu moramo stremeti vsi in hkrati poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.