https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

To so pomurski župani in županje

19.11.2018 ob 18:00  

Na včerajšnjem prvem krogu lokalnih volitev je župane izvolilo 19 od 27 pomurskih občin. Tri izmed teh bodo v naslednjih štirih letih imele novega župana/županjo.

V občini Beltinci je novi župan postal Marko Virag, ki je s 60,66 odstotki premagal dosedanjega župana Milana Kermana.

V občini Črenšovci imajo po novem županjo. Vera Markoja je prejela 62,38 odstotno zaupanje občanov in s tem premagala dolgoletnega župana Antona Törnarja.

Novega župana so izvolili tudi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Tam je s 54,23 odstotka glasov slavil Anton Slana, ki pa je v preteklosti že opravljal župansko funkcijo. Ob tem je premagal dosedanjega župana Miroslava Petroviča.

V 16 občinah so občani ponovno izvolili župane, ki so funkcijo opravljali v zadnjem mandatu. V občini Gornji Petrovci je tako znova slavil Franc Šlihthuber, v občini Grad Cvetka Ficko, v občini Kobilje Robert Ščap, v občini Kuzma Jožef Škalič, v občini Moravske Toplice Alojz Glavač, v mestni občini Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, v občini Odranci Ivan Markoja, v občini Puconci Ludvik Novak, v občini Rogašovci Edvard Mihalič, v občini Šalovci Iztok Fartek in v občini Veržej Slavko Petovar.

V občinah Dobrovnik, Hodoš, Križevci, Razkrižje in Velika Polana je za župansko mesto kandidiral le po en kandidat – dosedanji župan. Župani bodo tako še naprej tudi Marjan Kardinar v občini Dobrovnik, Ludvik Orban v občini Hodoš, mag. Branko Belec v občini Križevci, Stanko Ivanušič v občini Razkrižje in mag. Damijan Jaklin v občini Velika Polana.

Vsi podatki so neuradni.

    Fotogalerija