https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kdo bo sestavljal mestni svet Mestne občine Murska Sobota?

19.11.2018 ob 10:00  

Včeraj so potekale lokalne volitve, kjer so med drugim državljani volili tudi člane mestnega sveta. V prihodnjih štirih letih se bo sestava tako precej spremenila, glede na rezultate so zaupanje volivcev povečali Socialni demokrati.


Volivci so na tokratnih volitvah največ glasov namenili SD - Socialnim demokratom, ki bodo v mestnem svetu zasedli 11 stolčkov. To bodo Aleksander Jevšek, Goran Miloševič, Vlasta Veren, Brigita Perhavec, Daniela Mörec, Nives Cajnko, Zoran Hoblaj, Dušan Bencik, Matjaž Durič, Robert Žižek in Bernardka Ružič.

Na drugem mestu je SDS - Slovenska demokratska stranka, ki bo imela v mestnem svetu 4 svetnike (Bojan Petrijan, Andrej Mešič, Nada Kuhar in Drago Vigali). Desus - Demokratična stranka upokojencev Slovenije bo zasedla dve mesti, to bosta Slavica Meglič in Jože Šadl.

SMC - Stranka modernega centra si je zagotovila dve svetniški mesti in sicer bosta to Boštjan Berlak in Marjan Gujt.

Po enega svetnika v mestni svet občine Murska Sobota pošiljajo še NSP - Neodvisna stranka Pomurja (Anton Slavic), LMŠ - Lista Marjana Šarca (Zoran Kos), Levica (Romeo Varga), Lista za 2020 (Miran Forjanič), NSi - Nova Slovenija - Krščanski demokrati (Drago Rajbar) ter Modra lista Antona Štihca (Marjan Žekš).

Predstavnik romske skupnosti bo v naslednjih štirih letih Darko Rudaš.

Sestava mestnega sveta bo torej v prihodnjih štirih letih precej spremenjena. Do sedaj je bilo po šest svetnikov iz vrst SD in SMC, en manj iz Modre liste Antona Štihca, trije svetniki iz SDS ter po en iz Desusa, NSi, SLS in Liste za 2020 ter ena samostojna mestna svetnica in romski svetnik.

 

    Fotogalerija