https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Policijski postaji potekal strokovni posvet o nasilju v družini

Murska Sobota, 19.11.2018 ob 11:29  

V ponedeljek, 19, novembra 2018, je na Policijski postaji Murska Sobota potekal strokovni posvet z naslovom Multidisciplinarni pristop k prepoznavi in obravnavi nasilja v družini kot potreba po usklajenem delovanju vseh institucij v Pomurju.


Strokovni posvet je pripravila Skupina za preprečevanje nasilja v družini za Pomurje, ki je organizirana pod okriljem Centra za socialno delo Pomurje in Policijske uprave Murska Sobota in sovpada z mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami.


Namen strokovnega posveta je skupno delo vseh institucij s poudarkom na medinstitucionalnem sodelovanju.

Na strokovnem posvetu so spregovorili strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, prim. asist. Daniel Grabar, predstojnik otroškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota, prim. asist. mag. Zdravko Roškar in predstojnik katedre za kriminologijo, predstojnik Inštituta za varstvoslovje prof. dr. Gorazd Meško. 

Po krajšem premoru so spregovorili tudi Boris Rakuša, samostojni policijski inšpektor Policijske uprave Murska Sobota, Manuela Moršič, strokovna delavka CSD Pomurje, enota Murska Sobota in Sabina Celec iz Materinskega doma Škofijske Karitas Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2018 ob 21:00 kapate gost

      Komu je bilo to predavanje namenjeno? Policajon?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2018 ob 22:45 Pucončar gost

      Pa glih policajski direktor lejko predava o družinskom nasilje?! On lejko tau povej iz prve roke oz. iz izkušenj.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2018 ob 12:34 * gost

        Oni se nasilja učijo že v šoli. Ampak oni temu rečejo " strokovni prijem ". Verbalnega naislja tudi ne poznajo. Pri njih gre za "ukaz". Veliko sem slišal, ko se partnerke od policistov pogovarjajo na kavici. Marsikateri se doma tudi spove, ker se pač nekje mora.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2018 ob 22:56 neenakost gost

      Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. OK! Vse lepo in prav. Vedno, ko se govori o nasilju v družini se avtomatično pomisli, da gre za nasilje nad ženskami, ki ga izvajajo moški. Ampak, na žalost obstaja tudi veliko nasilja nad moškimi. Pa se o tem ne piše in ne govori. ZAKAJ? Ker se večina tega ne prijavi. Moške je sram, da bi javno povedali, da ženska nad njim izvaja nasilje. Včasih bi se mu celo smejali. Znanec mi je povedal za primer v njegovi bližini in ga poznajo vsi sosedje okrog. Nihče pa se noče vtikat in nikoli ne prijavijo pristojnim službam, da se nekaj dogaja. Starejšega gospoda žena maltretira in tudi fizično obračuna z njim zelo pogosto. Tudi otroci, ki so že odrasli so na strani matere. Ko ga je en sovaščan vprašal od kje mu modrice je rekel, da je padel. Vsi pa so vedeli, da ga je žena pretepla, ki večkrat tudi uporabi kakšno orodje z lesnim držalom, da si še pomaga. Ubogega siromaka pa je sram, da bi povedal v kakšnih razmerah živi in trpi. Nobenega nasilja NE podpiram in sem zelo kritičen do teh reči. Ni pa pošteno od javnih, državnih institucij, da se vedno samo govori o nasilju, ki ga izvajajo moški. Nasilje, ki ga izvajajo ženske pa ostaja prikrito, skrito in se ga javno ne omenja. Potem pa nekomu po dolgem času poči film in pride do tragedije. Sprašujem se, KDAJ se bodo problema lotili tudi iz druge strani?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2018 ob 16:09 kapate gost

      Pa što de ukrepo - či pa preništerni san policaj doma nagarba babo!! No, edijno, či de župnik predgo na to temo mel. To je pa pa nej ukrep!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.11.2018 ob 20:00 svašta gost

      Policajge pravijo, če lejko prve mož mlate ženo, te lejko one tude.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.