https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Jutri v Murski Soboti namiznoteniški dvoboj med Slovenijo in Romunijo

19.11.2018  

Jutri, v torek 20. novembra, se bo slovenska moška namiznoteniška reprezentanca pomerila na zadnjem kvalifikacijskem dvoboju za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nantesu v Franciji.

Dvoboj z Romuni bo potekal v dvorani OŠ III v Murski Soboti ob 18. uri. Slovenske barve bodo tokrat branili Darko Jorgič, Deni Kožul in Jan Žibrat, rezervi pa sta Peter Hribar in debitant Tilen Cvetko.

Ekipa bo igrala brez najboljšega Bojana Tokiča, ki ima obveznosti do slovenske vojske, a izbranci Andreje Ojsteršek Urh so čvrsto odločeni, da v torek v Murski Soboti zabeležijo še četrto zmago v svoji skupini.

»Glede na igre, ki so jih fantje prikazali na zadnjih dveh turnirjih svetovne serije in glede na igre, ki sta jih Jorgič in Kožul prikazala v ligi prvakov ter v nemškem in avstrijskem prvenstvu, je jasno, da želimo kvalifikacije končati brez poraza. V zelo dobri formi je v italijanskem prvenstvu tudi Žibrat. Ob tem je zanje igrati doma še dodaten motiv, ki bo še toliko večji, ker imajo nasprotniki v svojih vrstah aktualnega evropskega podprvaka. Za nameček so nas Romuni na letošnjem ekipnem svetovnem prvenstvu obakrat premagali, res pa je, da zanje igra za naše igralce sila neugodni Pletea,« je pred torkovim obračunom z romunsko reprezentanco dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške izbrane vrste.

Slovenska reprezentanca si je z zmago v Belgiji v prejšnjem krogu kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu 2019 v Franciji sicer že zagotovila prvo mesto v svoji skupini, vendar to nikakor ne pomeni, da se jutri ne obeta pravi namiznoteniški spektakel.

Romuni bodo v Mursko Soboto prišli v svoji najmočnejši zasedbi, tudi s finalistom letošnjega posamičnega evropskega prvenstva Oividium Ionescum, ki je 46. na svetovni lestvici. Ob njem so na seznamu selektorja Andreija Filimona še Honor Szöch (79.), Adrian Crisan (156.), Cristian Pletea (165.) in Rares Sipos (252.). Najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici bo ob odsotnosti Bojana Tokiča Darko Jorgić na 57. mestu, Deni Kožul je 118., Jan Žibrat 389., Peter Hribar 568. in debitant v članski izbrani vrsti Tilen Cvetko 603.

Foto: FB Namiznoteniška zveza Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.