https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Slovenija z zmago nad Romunijo na Evropsko prvenstvo

Murska Sobota, 21.11.2018  

V torek, 20. novembra, ob 18. uri je v športni dvorani OŠ III. potekalo srečanje četrtega kroga kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto od 3. do 8. septembra v Nantesu. Slovenska reprezentanca je danes na zadnjem kvalifikacijskem srečanju moči merila z reprezentanco Romunije in jih tudi premagal s 3 : 0.


Slovenija - Romunija 3 : 0

Darko Jorgič – Cristian Pletea 3:1 (12, 6, -6, 6)

Deni Kožul – Ovidu Ionescu 3:0 (8, 7, 9)

Jan Žibrat – Honor Szocs 3:2 (-8, -7, 9, 12, 5)

Srečanje sta otvorila Darko Jorgić in Cristian Pletea, ki je danes moral priznati premoč našemu reprezentantu, po tem, ko ga je premagal tako v polfinalu EP-ja do 21 let v Minsku, odprtem prvenstvu Slovenije na Otočcu kot tudi na ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem. Jorgić je tokrat srečanje dobil s končnih 3 : 1.

 

Kot drugi je bil na vrsti Deni Kožuh, ki je z gladkih 3 : 0 ugnal srebrnega z letošnjega posamičnega prvenstva Oviduja Ionescuja, vse skup pa je le še potrdil Jan Žibrat, kateremu pa je uspel velik preobrat, kajti zaostajal je že z 0 : 2 a mu je nato uspelo dobiti vse tri naslednje nize.

Slovenska reprezentanca te kvalifikacije zaključuje brez poraza in ima odlično popotnico na evropsko prvenstvo, kjer brani bronasto kolajno, ki jo je osvojila lani v Luksemburgu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2018 ob 8:21 DEBELI FUKJENEC gost

      Dečki čestitke. Borili ste se in zasluženo zmagali. Samo tako naprej.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2018 ob 11:37 Mota, Ljutomer gost

      Ubogi pisci člankov. Kdaj se vam bo posvetilo, da smo v Sloveniji in gre za odprtje in NE za otvoritev. "Sta otvorila - sta odprla". In kakšna beseda o tem, da je Jan Žibrat iz Mote, občina Ljutomer, bi tudi lahko dodali. Domačin Pomurec, ki je kar nekaj let uspešno tekmoval v tujini in ga na žalost doma zelo malo poznajo. ČESTITKE VSEM !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.