https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 153 znanstvenikov o prehrani, gibanju in zdravju

Rakičan, 21.11.2018 ob 14:40  

V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan od srede 21. novembra do petka 23. novembra poteka IX. Mednarodna znanstvena konferenca »Prehrana, gibanje in zdravje« na kateri se predstavljajo domači in tuji strokovnjaki s svojimi predlogi ter primeri dobre prakse s področja prehrane, gibanja, zdravja ter vzgoje in izobraževanja.

Na današnji tiskovni konferenci so znanstveno konferenco predstavili dr. Robert Repnik, predsednik organizacijskega odbora, mag. Breda Forjanič, članica organizacijskega odbora, dr. Samo Fošnarič, član organizacijskega odbora konference, in dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorca Rakičan.

Mednarodna znanstveno konferenco je namenjena vsem, ki so zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva, gospodarstva, nevladnih organizacij, kakor tudi ostali zainteresirani strokovni javnosti, pri čemer je glavni cilj bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih.

Na konferenci sodeluje letos 144 prispevkov iz petih držav, je povedal dr. Robert Celec. 153 avtorjev iz Slovenije, Rusije, Avstrije, Kitajske in Španije je letos prispevalo 138 strokovnih in 6 znanstvenih prispevkov.

Dr. Robert Repnik je povedal, da je konferenca interdisciplinarna, saj so področja prehrane, gibanja in zdravja neločljivo povezana. Zaradi tega konferenca ni organizirana po posameznih vsebinskih sklopih, ampak se vsa tri področja prepletajo v vseh posameznih sekvencah konference.

Prednost v interdisciplinarnosti vidi tudi Fošnarič, še posebej v prepletanju elementov raziskovanj in izkušenj v praksi, saj meni, da bodo ljudje, ki bodo prišli na konferenco, lahko marsikaj izvedeli in to tudi prenesli v svojo prakso.

Mag. Breda Forjanič pa vidi bogastvo konference tudi v povezovanju vzgojno-izobraževalnih zavodov, vse od vrtca do univerze in pa v mreženju udeležencev, ki so ob tem lahko izmenjajo primere dobrih praks.

Več o konferenci najdete tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2018 ob 23:30 lepec gost

      Sem že nazaj, okreval od neuspeha na volitvah in že sem postal strokovnjak za zdravo prehrano. dr. Multipraktik

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2018 ob 19:38 kapate gost

      Prehrana, gibanje in zdravje .... mednarodna konferenca... pa koga vij to zajebavate oz. čigav denar trošite??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.