https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na festivalu IZUM v Murski Soboti podelili priznanja in plakete

Murska Sobota, 24.11.2018 ob 6:00  

V okviru festivala IZUM 2018 (Inovativnost, Znanosti in Ustvarjalnost Mladih) je v četrtek, 22. novembra v trgovskem centru Maximus v Murski Soboti, potekala slavnostna akademija Zveze za tehnično kulturo Slovenije, kjer so podelili plakete in priznanja mladim, šolam in vrtcem, mentorjem in ravnateljem ter ostalim posameznikom zaslužnim na področju raziskovalne in ustvarjalne dejavnosti.

Dati priložnost mladim raziskovalcem in ustvarjalcem ter izkoristiti vse potenciale Pomurja

Na slavnostni akademiji je vse zbrane uvodoma pozdravil in nagovoril dekan Fakultete za naravoslovje in matematiko Maribor ter predsednik ZOTKS, pom. akad. prof. dr. Mitja Slavinec ter poudaril pomen  spodbujanja raziskovanja, ustvarjalnosti in vrednote znanja že pri mlajših. Nadalje se je zahvalil vsem gostom in obiskovalcem za udeležbo na akademiji.

Kot je še izpostavil si že od več kot 20 let nazaj, ko so pričeli z razstavami in dnevom odprtih vrat, želeli dati priložnost mladim raziskovalcem in ustvarjalcem. Zahvalil pa se je tudi vsem mentorjem, profesorjem in ravnateljem, ki delovanje ves čas podpirajo. Rdeča nit vsa leta pa so ljudje, saj brez njih to ne bi bilo mogoče. Dr. Slavinec je govor zaključil z mislijo in spodbudo, naj Pomurci izkoristimo vse potenciale Pomurja.

Česar se Prekmurci lotimo, nam uspe

Zatem je zbrane nagovorila direktorica Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, pom. akad. dr. Jolanda Lazar ter povedala, da vsega, česar se Prekmurci lotimo, nam vedno uspe. Nadalje je spregovorila nekaj besed o bližnji 100. obletnici priključitve Prekmurja k matičnemu narodu, o prekmurščini kot knjižnem jeziku in delu v okviru RC ZOTKS Murska Sobota. Hkrati pa je poleg raziskovalcev pohvalila tudi mentorje za ogromno vloženega intenzivnega dela in požrtvovalnosti.

Podelitev priznanj in plaket najboljšim posameznikom, šolam, mentorjem in ravnateljem

Navzoče je pozdravila tudi dr. Simona Klemenčič v imenu Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Kot je v govoru izpostavila so prizadevni mentorji, ravnatelji, ki jih razumejo ter seveda mladi raziskovalci, ključ do uspeha Slovenije na mednarodnih tekmovanjih. V nadaljevanju prireditve je zbrane nagovoril tudi glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Jožef Školč.Nazadnje je udeležence prireditve nagovoril tudi predsednik ZOTK Murska Sobota, Iztok Zrinski.

Govorci na slavnostni akademiji so zatem skupaj podelili priznanja in plakete najboljšim posameznikom, šolam in vrtcem, mentorjem in ravnateljem ter jim čestitali in zaželeli uspešno delovanje na področju raziskovanja in ustvarjalnosti tudi v prihodnje.

Prireditev so s kulturnim programom obogatili glasbeniki iz Gimnazije Murska Sobota.

Festival IZUM bo v Murski Soboti potekal še jutri

V sklopu festivala IZUM bo sicer v Murski Soboti potekalo več dogodkov, predavanj in zabavnih delavnic še tudi jutri. Festival tako že tradicionalno združuje veliko zanimivih področij, njegov namen pa je mladim na čim bolj zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost in gospodarstvo. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.