https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenija je dobila prvo generalko

24.11.2018 ob 16:00  

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je ob dnevu Rudolfa Maistra s posebnimi vojaškimi častmi povišal brigadirko Alenko Ermenc v generalmajorko, s čimer je postala prva generalka v Sloveniji.


Leta 1991 aktivna udeleženka vojne za Slovenijo

Alenka Ermenc je diplomirala na fakulteti za družbene vede, leta 1991 pa se je pridružila Teritorialni obrambi RS in bila aktivna udeleženka vojne za Slovenijo. Sicer je v Slovenski vojski zaposlena že 27 let. Namestnica načelnika Generalštaba Slovenske vojske Ermenčeva bo tako postala prva Slovenka z generalskim činom.

Leta 2008 je zaključila šolanje na Kraljevi akademiji v Londonu (Royal College of Defence Studies), podiplomsko izobraževanje pa je sklenila leta 2009 na Kings College University of London in pridobila magistrski naziv iz mednarodnih študij.

Foto: slovenskavojska.si

Prva ženska na tako visokem položaju v Slovenski vojski in v NATU

Prva slovenska generalica je v svoji vojaški karieri opravljala poveljniško dolžnost na taktični ravni, štabne dolžnosti na operativni ter strateški ravni vodenja in poveljevanja v Slovenski vojski. Vodstvene formacijske dolžnosti v Slovenski vojski opravlja od leta 2001. V čin brigadirke je bila povišana 13. maja 2011, marca letos pa je bila imenovana za namestnico načelnika generalštaba.

Že tedaj je Ermenčeva postala prva ženska na tako visokem položaju v Slovenski vojski in širše v regiji. Po podatkih ministrstva za obrambo celo v vojskah držav članic Nata ni pripadnice, ki bi zasedala mesto načelnice ali namestnice načelnika generalštaba, še poroča portal STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2018 ob 20:07 DEBELI FUKJENEC gost

      Ker je govor o slovenski vojski, bom napisal nekaj podatkov, ki so javno dostopni. Častniki 1077, podčastniki 1968, vojaki 2587, višji vojaški uslužbenci 262, nižji vojaški uslužbenci 328, civilne osebe 436. Moški 5561, ženske 1097. Če se ne motim, imamo 6 generalov in to je prva ženska s tem činom. Ženska je pametna in ambiciozna. Čestitke.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2018 ob 8:34 Gost gost

      Aj jaj jaj,tou še nan je trbelo,kakši generali,pa generalke,ite nekan,ka vas nišče nede vido.Pa ka se idete v toj Sloveniji.Te babe nam sploj nej trbej,še pa ena maškara na plečih delavcev.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2018 ob 14:02 vojna in mir gost

      Dobro, da je mir v Evropi in se na rabimo bati, da nas kdo napade. Tukaj so vojske zato, da se dela biznis. Nedaj Bože, da pokne v Evropi. Mir imamo že 70 + let. Naj tako ostane.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.