https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob koncu leta povečan promet pošte

Murska Sobota, 25.11.2018 ob 10:00  

Pošta Slovenije se ob koncu leta srečuje s povečanim prometom, kar je stalna praksa tudi pri drugih poštnih operaterjih in distribucijskih podjetjih. Promet v zadnjih letih narašča zaradi izjemne rasti spletnih nakupov in s tem porasta paketnih pošiljk, še vedno pa je v tem času višji tudi promet s pisemskimi pošiljkami. Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev tako poziva k pravočasnemu naročilu spletnih nakupov ter pravočasni oddaji pisemskih pošiljk v predprazničnem času.

 

Pošta Slovenije je zaradi pričakovanega, bistveno povečanega obsega pošiljk v novembru in decembru letošnjega leta izvedla vrsto aktivnosti, da bo kar najbolje pripravljena na to obdobje in da bo pošiljke naslovnikom dostavila v najkrajšem času. Na osnovi preteklih izkušenj in trendov v poštno-logistični dejavnosti konec novembra in v decembru pričakuje znatno povečanje predvsem  števila paketnih pošiljk, prav tako je kljub upadu pisemskih pošiljk zaradi e-substitucije še vedno povečan tudi promet pisemskih pošiljk.

Tako je bilo v celotnem lanskem letu v notranjem poštnem prometu prenesenih dobrih 239 milijonov navadnih naslovljenih pisemskih pošiljk, v mednarodnem prometu pa 14,6 milijona pošiljk  (pošiljke, ki prispejo iz tujine, in pošiljke, ki so v tujino poslane). V lanskem decembru je bilo v notranjem prometu prenesenih 14 odstotkov več  naslovljenih pisemskih pošiljk v primerjavi z ostalimi meseci v letu, medtem ko je bilo v mednarodnem prometu teh pošiljk za približno 50 odstotkov več. Promet paketnih pošiljk pa je v novembru in decembru višji za dobrih 12 odstotkov, kar je veliko predvsem zaradi volumnov paketnih pošiljk, ki jih mora Pošta Slovenije prepeljati in dostaviti naslovnikom. 

Pošta Slovenije uporabnikom poštnih storitev svetuje pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in priporoča pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času, da bodo voščila in paketi še pred prazniki prispeli do naslovnikov in da darila ne bodo zamujala. Ob tem poudarja, da bodo pošiljke naslovnikom dostavljene v najkrajšem času. Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev hkrati prosi za razumevanje, če pošiljka za naslovnika v Sloveniji ne bo dostavljena že takoj naslednji dan po oddaji pošiljke.  Vsekakor  bo dostavljena v zakonsko predpisanih rokih, to je najkasneje v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v te dneve pa ne štejejo sobote, nedelje in prazniki).

Priporočljivi roki oddaje pošiljk v predprazničnem času

 

Izdane so božične in novoletne znake

Pošta Slovenije je tudi tokrat izdala redne znamke na samolepilnem papirju, kot je to že tradicija za božične in novoletne znamke. Ponovno so izšle štiri praznične  znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma.  Navedene znamke so izdane v polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Znamki z božičnima motivoma  imata nominali B in C, znamki z novoletnima motivoma pa nominali A in C. Znamke z nominalo A so namenjene pošiljanju voščilnic po Sloveniji, znamke z nominalo B pa pošiljanju voščilnic in razglednic po Sloveniji. Za pošiljanje voščilnic in razglednic v tujino so namenjene znamke z nominalo C.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.