https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

ACH Volley premagal Panvito Pomgrad

24.11.2018  

V 7. krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in Panvita Pomgrad. Panvita Pomgrad je slovenskim prvakom odščipnila set. Zmage so se veselili Ljubljančani s 3:1 (20,-16,20,15).



ACH Volley Ljublana : Panvita Pomgrad  3 : 1


ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 7, Pavlović, Pleško, Brulec 1, Đirlić 16, Okroglič 7, Mantha 6, Vilimanović, Pokeršnik 11, Videčnik 8, Poluian 6.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 11, Novak, Ratkai, Rojnik 13, Beravs 2, Flisar 7, Volovlek 1, Bogožalec 13, Bedrač 7, Marovt.

 

Oranžni zmaji so v postavi Vilimanović, Videčnik, Purić, Pokeršnik, Okroglič, Mantha in Kovačič začeli nekoliko rezervirano (1:3). V nadaljevanju so hitro nadoknadili zaostanek in prešli v vodstvo 6 točk (18:12). Državni prvaki so v končnici obdržali prednost in zaključili niz pri rezultatu 25:20.

Drugi niz je postregel z ravno obratno zgodbo, saj so odbojkarji Panvite Pomgrada bili tisti, ki so tokrat povedli za 6 točk (7:13). S polminutnim odmorom je nalet Sobočanov želel prekiniti trener Urnaut, na igrišče pa je medtem poslal Brulca, Đirlića in Poluiana. Ogreti odbojkarji Panvite Pomgrad niso popuščali (10:17) in si z blokom priigrali zaključno žogo, ki so jo prav tako z blokom izkoristili (16:25).

V tretjem nizu so zmaji ponovno prevzeli vajeti v svoje roke in si nabrali prednost 3 točk (11:8). Z zbrano igro niso dopustili, da bi prišlo do preobrata in z učinkovitimi napadi Đirlića in Pokeršnika, ki sta tekmo zaključila s 16 oziroma 11 točkami, so poskrbeli, da so zanesljivo slavili v tretjem nizu (25:20).

S servisi Purića so Ljubljančani takoj na začetku niza ušli za 6 točk (8:2), z dvojnim blokom Videčnika in Poluiana pa so priborili 16. točko (16:11) in delo brez večjih težav dokončali z rezultatom 25:15.

Foto: Panvita Pomgrad

Petar Đirlić, korektor ACH Volleyja Ljubljana: "Mislim, da je danes bila težja tekma od pričakovane. Po izgubljenem nizu smo se pobrali in prikazali boljšo igro v vseh elementih ter nato osvojili nove 3 točke v državnem prvenstvu. Vesel sem, da smo še neporaženi doma v Tivoliju in upam, da bo tako ostalo čim dlje."

Mitja Pečnik: sprejemalec Panvita Pomgrad: "Tekmo smo začeli nekoliko zadržano, vendar smo se po izgubljenem prvem setu uspeli zbrati in premagali tremo. Z dobljenim setom proti vodilni ekipi smo pokazali, da smo v dobri formi in na pravi poti."

Miha Žalig: pomočnika trenerja Panvite Pomgrad: "Rezultat bi bil lahko tudi drugačen, Tekma je pokazala veliko pozitivnih stvari. Napredek je viden, dečki so pokazali zobe prosti najboljši slovenski ekipi. Pohvaliti je potrebno viden napredek domačega upa Žana Bedrača, ki je odlično serviral in napadal."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2018 ob 19:24 DUŠKO gost

      Dečki bi mogoče što en poHani sendvič z BAKOVEC??? MANAGER ZJIKTA. NI PJOBLEMA!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2018 ob 21:43 pelikan gost

      Kaksem manager??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.