https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan vabi k sodelovanju pri promocijskih aktivnostih

10.09.2018 ob 11:00  

RIS Dvorec Rakičan v okviru projekta Podeželski turistično informacijski center vabi deležnike s področja turizma na območju LAS Goričko k sodelovanju pri promocijskih aktivnostih.

Cilj je povečati znanje in kakovost interpretacije turističnih ponudnikov in ostalih deležnikov ob upoštevanju varstva narave in kulturne dediščine ter jih povezati z namenom skupnega nastopa.

V Dvorcu Rakičan bo vzpostavljena turistična infrastruktura za trajnostno destinacijsko območje, ki bo imela obliko turistično informacijskega centra oz. središča za obiskovalce za promocijo turistične ponudbe na podeželju, kjer bo zbrana vsa turistična ponudba na območju LAS Goričko, pri čemer bo poudarek predvsem na ohranjanju ter promociji naravne in kulturne dediščine, naravi prijaznega turizma in povezovanju ponudnikov iz različnih segmentov (kmetije, gostilne, namestitve,…).

S tem bo na enem mestu zbrana vsa turistična ponudba podeželja oz. območja LAS Goričko. Obiskovalcem bodo na voljo informacije in izdelki iz območja LAS ter različni turistični paketi, ki bodo povezovali naravne, kulturne, zgodovinske in kulinarične prednosti območja LAS Goričko ter s tem tudi povezanost posameznih obstoječih ponudnikov.  Obiskovalcem bo na voljo promocijski material spomenikov kulturne in naravne dediščine v regiji ter različni paketi izletov po poteh naravne in kulturne dediščine v regiji. V okviru dejavnosti PTIC se bodo izvajale tudi različne aktivnosti, kot so delavnice in vodenja za ozaveščanje o pomenu naravne in kulturne dediščine namenjene otrokom (šolske skupine), mladim, odraslim in starejšim. Aktivnosti, ki se bodo izvajale bodo služile tudi ozaveščanju o ohranjanju kulturne in naravne dediščine ter inovativnih pristopov pri vključevanju kulturne dediščine v turistično ponudbo. Pri tem bomo sodelovali tudi z lokalnimi turističnimi ponudniki in ostalimi deležniki.

Aktivnost je namenjena deležnikom iz območja LAS Goričko, ki zajema naslednje občine: Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Tišina.

Vabijo vas k sodelovanju v okviru promocijskih aktivnosti PTIC-a v obliki promocije vaših storitev, izdelkov, paketov (zloženka, letaki, ostali material) Dostavite jim lahko vaš promocijski material ali promocijski izdelek. Osrednji namen PTIC-a je namreč podajanje informacij zainteresiranih deležnikov s področja turizma, ki se nahajajo na območju LAS Goričko in temeljijo na kulturnih in naravnih danostih. S tem želijo spodbujati sodelovanje in povezovanje.

Za vse informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu info@ris-dr.si ali tel. številki 02 535 18 96.

Projekt je bil odobren v okviru Javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Goričko 2020« v letu 2016 in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.