https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slikopleskarstvo Sreš med najboljšimi v državi

26.11.2018 ob 11:20  

Domači in tuji slikopleskarji so 23. novembra v okviru humanitarne akcije in 20. tekmovanja slikopleskarjev Slovenije prepleskali OŠ Nove Fužine v Ljubljani.


Dela so potekala od 8. do 17. ure, v tem času pa so slikopleskarji prepleskali okoli 5000 kvadratnih metrov površin v pritličju in v 1. nadstropju šole. Sekcija slikopleskarjev pri OZS je na dogodku učencem 8. in 9. razredov predstavila tudi poklic slikopleskarja.

Foto: Jub Slovenija

Odlični rezultati iz Pomurja

Tretje mesto je pripadlo slikopleskarstvu Avgust Sreš iz Bakovcev. Sestavljata ga Avgust in Uroš Sreš, kombinacija očeta in sina, ki, glede na rezultate, zelo dobro opravljata svoje delo.

Mednarodno sodelovanje

V letošnji akciji je sodelovalo približno sto slikopleskarjev, tretjina od teh je prišla iz tujine. "V letu 2014 so nas pri izvedbi prvič podprli trije predstavniki Velike Britanije, zatem pa so se akcij redno udeleževali tudi slikopleskarji iz Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, letos pa še iz Nemčije in Italije," je pojasnil sekretar sekcije OZS, Igor Pipan. "V naših akcijah je doslej sodelovalo že več kot 1500 domačih in tujih slikopleskarjev, torej več, kot jih je sicer v tej dejavnosti z obrtnim dovoljenjem registriranih pri nas," je poudaril predsednik sekcije Matjaž Majdič.

Slikopleskarjem so vse potrebne materiale in orodja zagotovila partnerska podjetja. Kot so pojasnili na OZS, je pri izbiri šole sodelovala tudi Mestna občina Ljubljana.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2018 ob 11:33 DEBELI FUKJENEC gost

      Pohvalno. Če bo vse po sreči, jih drugo leto pokličem. Imam veliko dela za njih. Bom v praksi videl njihovo kvaliteto. Se že veselim.

      7 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2018 ob 12:54 Chico gost

      Bravo Bakovski majstri.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2018 ob 17:29 šandor gost

      bravo velke pa mali srejš

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.