https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V teku največja investicija v občini

Sveti Jurij ob Ščavnici, 28.11.2018 ob 14:04  

V teku je največja investicija v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. To je modernizacija regionalne ceste R 439, ki poteka od avtobusne postaje Sveti Jurij ob Ščavnici ter vse do lovskega doma na Blagušu. Skupna vrednost je 2,4 milijona evrov, po dolgoletnih prizadevanjih se sanira plaz nad Blaguškim jezerom. 



Rekonstrukcija odseka ceste med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Cerkvenjakom poteka že od meseca julija. V to je vključena tudi obnova dela odseka od avtobusne postaje Sveti Jurij ob Ščavnici do Lovskega doma na Blagušu v dolžini nekaj tisoč metrov. V vrednost celotne investicije je vključena tudi izgradnja pločnikov, kolesarskih poti, fekalne in meteorne kanalizacije, vodovoda, nizkonapetostnega omrežja, optike, javne razsvetljave in razdelilnega sistema.

Strošek investicije znaša 2,4 milijona evrov, od tega znaša obveznost občine približno 30 odstotkov. Cena se je zvišala zaradi potrebe po gradnji podpornih zidov in zahteve po ohranitvi naravne in kulturne dediščine. Dela, ki jih izvaja SGP Pomgrad Murska Sobota s partnerjem Komunala Slovenske gorice. Promet na omenjenih odsekih je urejen s semaforji. Zaključni rok gradbenih del je maj 2019, lahko se zgodi, da bodo dela končana že prej.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2018 ob 17:11 kor gost

      komunist slana, ki je doba volitve je tega v 3 svojih mandatih ne poprava...

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2018 ob 0:16 sdgsdg gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ...++++++++++++>>>> www.Cash74.Com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2018 ob 0:00 BoOd gost

      Petrovič pa privatiziral igrisče z frasom da lahko samo kolegi igrajo ker imajo gole pod kljucem

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.