https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Most v Kuršincih končno dobiva svojo podobo

07.12.2018 ob 9:00  

Septembra smo bili v Prlekiji priča močnemu deževju, ki je ponekod povzročilo ogromno škode. Zaradi narasle vode potoka Turja se je poškodoval oziroma uničil most v Drakovcih in Kuršincih. Takoj po dogodku se je stroka odpravila na teren in pristopilo se je k izdelavi projektne dokumentacije za sanacijo. Do konca meseca oktobra je bila dokumentacija že pripravljena in sanacijska dela so se lahko začela.

Medtem, ko se je k sanaciji mostu v Drakovcih pristopilo v začetku meseca novembra, so k sanaciji mostu v Kuršincih pristopili v drugi polovici meseca novembra. Prva faza v Drakovcih je predstavljala odstranitev betonskih temeljev starega mostu in se na isti lokaciji postavitev novega armiranobetonskega škatlastega prepusta širine 5,50 metrov in dolžine 5,75 metrov, svetli profil pretoka znaša 5,05 metrov x 3,25 metrov (dolžina x višina). Z drugo fazo se predvideva ureditev brežine iz lomljenca (večje skale) v betonu, ki bodo po načrtih segale nekje v dolžini 10 metrov gorvodno in dolvodno, in sicer vse do urejenega armiranobetonskega praga v koritu Turje.

Odprtje novega mosta v Drakovcih načrtujejo v prvi polovici decembra. V primeru ugodnih vremenskih razmer bo kmalu za tem saniran tudi most v Kuršincih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2018 ob 20:59 xsddssd gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ...++++>>>>>> www.Trade46.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.