https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurska gospodarska zbornica podelila priznanja za inovacije 2018

Murska Sobota, 29.11.2018 ob 11:30  

V četrtek, 29. novembra 2018, so na 24. letni konferenci Pomurskega društva za kakovost podelili priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2018.


Pomurska gospodarska zbornica je letos že sedemnajstič zapored nagradila najboljše inovacije pomurske regije. Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev, in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše. Na letošnji razpis je v razpisanem roku prispelo 5 vlog, ki jih je strokovna komisija pod vodstvom dr. Majde Povše, v skladu z veljavnim Pravilnikom o podeljevanju priznanj inovacijam, pregledala in ocenila, ter podelila 1 bronasto, 2 srebrni in 2 zlati priznanji. 

Podelili so tudi nagrade za nagrajence razpisa ŠPIC za naj risbo, naj spis in naj poslovni načrt so. Teme so bile razdeljene v tri kategorije, vrtec, osnovna šola in srednja šola. Za vrtce: ˝Kakšne bodo hiše leta 2290?˝, za osnovne šole: ˝Kakšno bo naše mesto leta 2199?˝in za srednje šole projektna naloga. Vrtec-naj risba  je zmagala Niša Novak (5 let) iz vrtca Murska Sobota, enota: Miške. Mentorica Frida Cör. Osnovna šola-naj spis je zmagala Kijara Marič Vild iz 9.b razreda, Osnovne šole II Murska Sobota. Mentorica Sabina Oletič. Srednja šola-naj poslovni načrt pa so zmagale Ajda Mešič, Blažka Rous in Ria Grof iz Ekonomske šole Murska Sobota. Mentorica mag. Betina Podgajski. 

Zlati znak za kakovost 2018 je prejelo podjetje Šeruga Vac d.o.o.  Priznanje Pomurskega društva za kakovost Naj kakovostnik prejme posameznik, ki ga predlaga ogranizacija, kjer je zaposlen in po pregledu utemeljitev, o tem odloči Upravni odbor Pomurskega društva za kakovost. Priznanje za Naj kakovostnika za leto 2018 sta prejela: Boris Domanjko iz podjetja Arcont d.d. in Aleksandra Vogrinčič iz podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota, d.o.o. 

Zlato priznanje je dobilo podjetje ROTO PAVLINJEK d.o.o., za inovacijo Ponton 1500 x 1500. Avtorji inovacije so Matjaž Pavlinjek, Denis Mušković, Kristjan Gregorčič, Suzana Flisar in Anja Farič. 

Zlato priznanje je dobilo tudi podjetje LEK VETERINA d.o.o., za inovacijo Metoda in vodotopna krmna mešanica Actiferm®. Avtorji inovacije so Elizabeta Škrget, Tina Horvat, Jožica Domiter, Karmen Jerič, Jožica Hartman, Dejan Vrabelj, Danijela Ficko, Milan Cigut, Stanislav Štotl, Jernej Domonkoš in prof. dr. Abdulah Gagić. 

Srebrno priznanje je dobilo podjetje ARCONT d.d., za inovacijo Avtomatizirano vijačenje oblog na modularne osnove bivalnih enot. Avtor inovacij je Edvard Bokan in interna skupina.

Srebrno priznanje je dobilo tudi podjetje CIPOT Boštjan s.p., za inovacijo Lesena senčila na elektro pogon. Avtor inovacije je Boštjan Cipot. 

Bronasto priznanje je dobilo podjetje POMURSKE MLEKARNE d.d., za inovacijo Digitalizacija proizvodnje. Avtorica inovacije je Valentina Houber. 

Obe zlati nagrajeni inovaciji na regijskem nivoju sta bili predmet ocenitve za nacionalno nagrado, kje sta prejeli srebrni priznanji. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.