https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tovorno vozilo neizpravno in preobremenjeno

30.11.2018 ob 10:00  

Patrulja PP Gornja Radgona je včeraj, 29. 11. 2018, ob 9.30 v naselju Radenci zaustavila  44-letnega voznika tovornega vozila znamke Fiat Ducato bolgarskih registrskih številk. Pri temeljiti kontroli je bilo ugotovljeno, da  voznik v tovornem delu vozila prevaža osebni avtomobil znamke Suzuki Vitara. Zaradi suma, da je vozilo preobremenjeno in, da je tehnično neizpravno je bil odrejen izredni tehnični pregled in tehtanje vozila.


Pri izrednem tehničnem pregledu je bilo ugotovljeno, da vozilo dejansko ni tehnično brezhibno, saj je učinek delovne zavore samo 12 %, učinek parkirne zavore  pa 5 %. Prav tako je bilo ugotovljenih več ostalih nepravilnosti na vozilu kot so: nepravilna usmeritev žarometov, čezmerna razjedenost podvozja, poškodovane metlice brisalnikov, nezanesljivost  izpušnega sistema, poškodovana in zrahljana stena vozila, manjka pokrov rezervoarja, manjka gasilni aparat in  komplet prve pomoči, prav tako so izven dovoljenega območja emisije plinov.

Pri tehtanju tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je največja dovoljena masa vozila 2.810 kg, vozilo pa je skupaj s tovorom tehtalo 3.240 kg.

Foto: Policija

Zaradi vseh zgoraj navedenih prekrškov je bila vozniku izrečena globa v skladu  z  Zakonom o cestah, Zakonom o motornih vozilih in Zakonom o varnosti cestnega prometa v  skupnem znesku 920  eurov. Vozilo je bilo izločeno iz prometa.

Voznik je bil na poti iz Švice v Bolgarijo. Zavore mu ob neobremenjenem vozilu niso delovale, oz. samo v 12 %, kar pomeni, da mu ob naloženem še enem vozilu sploh niso delovale, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2018 ob 16:07 DELLL gost

      VELIKO tovornih vozil z vzhoda je neizpravnih, tak da pozdravljam pogostejše izredne tehnične preglede (tovornih) vozil z vzhoda - za večjo prometno varnost.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2018 ob 8:28 Miško gost

      To mi delajte policaji,ne da prevečkrat preostro kaznujete lastno ljutstvo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.12.2018 ob 16:59 brane gost

      bravo policaji, več takšnih akcij na tovorna vozila,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.