https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Kulturni zavodi bodo brezplačno odprli svoja vrata

02.12.2018 ob 14:30  

V ponedeljek, 3. decembra, bo potekal Ta veseli dan kulture, ko bodo muzeji, galerije, gledališča in ostali kulturni zavodi za obiskovalce brezplačno odprli svoja vrata.


Vrata bodo brezplačno odprle tudi kulturne ustanove v Pomurju. Za vas smo zbrali dogodke, ki se bodo jutri odvijali v Pomurju.

Odpravite se lahko v MIKK Murska Sobota, kjer prirejajo "MIKKovo popoldne poezije". V letošnjem letu se MIKK pridružuje dnevu odprtih vrat slovenske kulture "Ta veseli dan kulture". Naključni obiskovalci bodo lahko z odra prebirali najljubšo poezijo. Obiskovalce pozivajo, da naj s sabo prinesejo svoje pesmi ali pesmi najljubših pesnikov in jih preberejo v živo z MIKKovega odra. Dogodek se bo začel ob 16. uri v MIKKovem klubskem prostoru.

K obisku vas vabi tudi Pomurski muzej, kjer so pripravili brezplačen ogled razstave med 9. in 17. uro. Isti dan bo tudi odprtje slikarske razstave Ludvika Vrečiča, in sicer ob 17. uri. Razstava slik prekmurskega akademskega slikarja iz zbirk Pomurskega muzeja in Galerije Murska Sobota bo kot uvod v slavnostno leto 2019, ko obeležujemo 100. obletnico priključitve Prekmurja k matičnemu narodu. Ob 17:30 bo potekala še brezplačna družinska delavnica pod vodstvom muzejske pedagoginje.

Zbirka slikarja Ludvika Vrečiča v Pomurskem muzeju Murska Sobota je najobsežnejša slikarska zbirka, ki jo hranijo v muzeju. Slike, ustvarjene v oljni tehniki na različne nosilce, prikazujejo krajinske prizore in portrete, dva motiva torej, ki sta v Vrečičevem slikarstvu najbolj prepoznavna in hkrati najkvalitetnejša. Razpon del sega od prekmurskih krajev in pokrajin do madžarskih okolij, saj je slikar šolanje in poklicno življenje preživel na Madžarskem, kjer je tudi umrl in je pokopan.


Odpravite se lahko tudi v Galerijo Murska Sobota od 10. do 18. ure. Po samostojni jubilejni razstavi akademskega slikarja Franca Mesarič bosta potekali strokovni vodstvi razstave, in sicer ob 10. in 16. uri. Vodila bosta kustos razstave, dr. Robert Inhof in kustodinja galerije Irma Brodnjak.

V Lendavi pa pripravljajo prireditev, kjer se bodo predstavile skupine različnih vrtčevskih, šolskih in odraslih skupin vseh dejavnosti (ples, gledališče, petje), ki so na srečanjih JSKD dosegle regijski ali državni nivo ali kak drug vidnejši uspeh. Prireditev se bo začela ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.