https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Članice PGD Žižki želijo z dobrodelnostjo polepšati božične praznike

Žižki, 03.12.2018 ob 15:46  

Članice PGD Žižki so se tudi letos pred božičnimi prazniki pridružile dobrodelnim akcijam »Božiček za en dan« ter »Anina zvezdica - Pomurje«, k sodelovanju pa povabile tudi vse občane.

Božiček za en dan

Približujejo se praznični dnevi, zato ne smemo pozabiti na otroke, ki v tem času radi pokukajo v darilca, ki jih čakajo pod božičnim drevescem. Žal tega nekateri otroci ne morejo biti deležni. Prav to je članice iz PGD Žižki, zdaj že tretje leto, spodbudilo, da so se podporo domačega gasilskega in kulturnega društva ponovno pridružile k dobrodelni akciji, ki se je pričela v novembru in katera v naših krajih pridobiva na razsežnosti, to je akcija »Božiček za en dan.«

Prostovoljci si na spletnem portalu izberejo otroka ter glede na njegov spol in starost zanj pripravijo primerno darilo. Svoje Božičke je našlo skoraj 10.000 otrok. K akciji pa so dodali še starostnike, za katere se darilo pripravi na enak način kot za otroke.

Anina zvezdica

Članice sodelujejo tudi z dobrodelno akcijo »Anina zvezdica«, ki je v Sloveniji dejavna od leta 2010. Sodeluje s podjetjem Spar Slovenija, podpirajo jo tudi večje športne ustanove in prireditve v Sloveniji. Njihov namen je pokazati, da lahko vsakdo pomaga pri izboljšanju življenja socialno ogroženim družinam ter tako polepša božične praznike sebi in drugim. Z »Anino zvezdico« so članice seznanile vsako hišo v občini ter k sodelovanju povabile slehernega občana.

Hrano z dolgim rokom uporabe in higienske pripomočke zbirajo še v soboto, 8. decembra, od 9. do 12. ure v Vaško-gasilskem domu Žižki. Vse skozi pa zbiranje poteka v Baru Tiffani v Črenšovcih in Varaš baru v Turnišču.

Božične delavnice za otroke

Minuli vikend pa so članice v sklopu dobrodelnosti in v okviru zbirnih akcij organizirale tudi božične delavnice za otroke. Otroci so na božičnih delavnicah izdelali Božičke iz lesa, smrečice iz lesenih palčk, božično-novoletne voščilnice, jelenčke iz obrisa dlani ter steklene božične svečnike. Nataša Zakojč pa jim pokazala, kako se pripravi domači balzam za ustnice, ki so si ga v ličnih škatlicah, ki so jih sami okrasili, odnesli domov. Za polne trebuščke je poskrbel gasilec Miha, ogreli pa so se s skodelico toplega čaja.

Članice pravijo, da je cilj njihove pobude spodbuditi ljudi, da pomagajo drugim, saj so najboljši del človekovega življenja njegova mala, brezimena in pozabljena dela dobrote in ljubezni. Hvala za nesebično pomoč in mirne praznike, vam želijo članice A PGD Žižki!

Foto: članice PGD Žižki

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2018 ob 22:03 as232323 gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ..++++++++++.>> www.Cash74.Com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.