https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Spomnili so se pesnika Milana Vincetiča

04.12.2018 ob 10:30  

V ponedeljek, 3. decembra, je v Pokrajinski in študijski knjižnici potekal literarno-likovni večer z naslovom V spomin Milanu Vincetiču.


Zbrane sta najprej nagovorila direktorica knjižnice Klaudija Šek Škafar in ravnatelj Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota Ludvik Sukič, katere sodelavec je bil tudi Milan Vincetič.

Na prireditvi, katere namen ni bil le ohranjati spomin na pesnika in pisatelja Milana Vincetiča (1957-2017), ampak tudi na novo premisliti in osvetliti njegovo literarno pot, so se ga spomnili akad. slikar prof. Zdenko Huzjan s samostojno razstavo in nizom spominov na pokojnega pesnika, umetnostni zgodovinar dr. Janez Balažic z refleksijami slikarjevega dela ter literarni zgodovinar prof. Franci Just s predstavitvijo Milanovih pesmi iz zadnjega ustvarjalnega obdobja. Na prireditvi so se ga spomnili tudi njegovi sodelavci - profesorji Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota z recitalom iz njegove poezije.

Vincetičev opus šteje več kot 20 naslovov. Za pesniško zbirko Lakmus je leta 2005 prejel nagrado Prešernovega sklada, za pesniški opus leta 2007 čašo nesmrtnosti, na Festivalu erotične poezije v Mariboru pa je leta 2015 prejel nagrado Apolon poezije. Večkrat je bil nominiran tudi za Veronikino in Jenkovo nagrado. Leta 2004 je postal častni občan občine Gornji Petrovci.

Leta 2021 naj bi predvidoma izšla zbirka vseh njegovih pesmi, tudi tistih še nikoli objavljenih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2018 ob 14:20 zxxzxerer gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ++++++...>>>>> www.Cash74.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.