https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Pokrajinski in študijski knjižnici o zaposlitveno-kariernih možnosti invalidov

Murska Sobota, 04.12.2018 ob 12:45  

V torek, 4. decembra 2018, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, potekal posvet o Zaposlitveno-kariernih možnosti invalidov. 

V torek, 4. decembra 2018, je bil organiziran posvet Zaposlitveno-kariernih možnosti invalidov, ki sta ga organizirala Mestna občina Murska Sobota in Svet za invalide v Mestni občini Murska Sobota. Letošnje geslo ob Mednarodnem dnevu invalidov je Skupaj gremo naprej. Namen mednarodnega dneva je razumevanje problematike invalidnosti, zavzemanje za dostojanstvo, večjo samostojnost, spoštovanje in enake možnosti zaposlovanja.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, je povedal: ˝Na mizi bom imel predloge za javna dela za leto 2019, in invalidske organizacije so vsekakor tiste, ki imajo prednost pri tem. Meni je žal, da je prišlo do spremembe z financiranja asistenta, vendar te stvari so v domeni države. Vsekakor bom po mojih močeh in pa v skladu z našimi možnostmi, naredil vse zato, da vam bo tudi življenje lažje in v našem mestu prijetnejše, ker se mi zdi, da smo samo skupaj ena dodana vrednost temu čudovitemu mestu in tej čudoviti občini.˝

Na posvetu so spregovorili tudi predsednik Sveta za invalide v Mestni občini Murska Sobota Branko Gornjec; Brina Vlaj, univ.dipl.psih. je na kratko predstavila svojo poklicno pot, Mira Nemec iz URI-SOČA je na kratko predstavila zaposlitvene možnosti invalidov v Pomurju, Silvija Horvat, dipl. org. mendž. DGNP je na predstavila svojo pot sprejetja invalidnosti in zaposlitve. Darka Bajec, univ. dipl. psih., iz Ozara, d.o.o. je predstavila projekt storytelling-opolnomočenje posameznikov in ranljivih skupin s sodelovalnim pristopom.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2018 ob 13:50 77 gost

      Prvo je da noben poslanec nikoli in to res nikoli ni omenil da smo mi delovni invalidi težko zaposljivi,še več pa je delodajalcev da se delovnih invalidov izogibajo kot hudič križa.Zakaj? saj pa jaz nebom šel na bolniško kot tisti ki nimajo invalidnosti,ker jaz imam zdravila in je vse urejeno,delodajalci vi se bojte tistih ki še nimajo invalidnosti ker tisti so največ na bolniški,sem 100% da več naredim kot pa en pijanček ali lenuh v podjetju ampak delodajalci ščitijo pijančke in lenuhe ,če delodajalec hoče lahko zaposli delovnega invalida ampak noče ne glede njegove invalidnosti,za vsakega sel lahko najde delo samo, če je delodajalec človeški ampak to niso delodajalci da bi bili človeški.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.12.2018 ob 14:19 asfasfasf gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ++++++...>>>>> www.Cash74.Com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.