https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Podelili priznanja za naj prostovoljce v letu 2017

Muzej Špital, 05.12.2018 ob 18:00  

Danes, 5. decembra, praznujemo Mednarodni dan prostovoljstva. Ob tej priložnosti so v prostorih muzeja Špital podelili naslov naj prostovoljka in naj prostovoljec. Spregovoril je tudi župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko. 


Mednarodni dan prostovoljstva za ekonomski in socialni razvoj ali krajše Mednarodni dan prostovoljstva je razglasila Organizacija združenih narodov na 40. zasedanju generalne skupščine s posebno resolucijo 17. decembra 1985. Organizacije na tem področju se zavzemajo za izkoreninjenje revščine, za univerzalno osnovnošolsko izobrazbo, zagotovitev enakosti med spoloma in omogočiti večji vpliv žensk ter za zmanjševanje smrtnosti otrok, izboljšanje zdravja mater. Posebna je tudi "borba" proti HIV/AIDS, malariji in drugim boleznim. Ob tem skušajo zagotoviti tudi okoljsko trajnost in se zavzemati za globalno partnerski razvoj. 

Za naj prostovoljni dogodek prejme priznanje Dom starejših občanov Gornja Radgona d.o.o. V letu 2017 so uspešno izvedli sprehod ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, s katerim so želeli širšo javnost opozoriti na demenco, ki je zelo močno prisotna med starejšim prebivalstvom. Sprehoda so se udeležili stanovalci doma z vozički ob spremstvu zaposlenih iz DSO Gornja Radgona. Naziv naj prostovoljna organizacija za leto 2017 je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Orehovci. Slednje obstaja že od leta 1882 in je eno najstarejših gasilskih društev pri nas. 

Marjanu Ščančarju je bil podeljen naziv za "naj prostovoljec - nad 30. let" za leto 2017, ki je kot podpredsednik PGD Orehovci pomembno prispeval k organizaciji Državnega tekmovanja za memorial Matevža Haceta, zavzemal za negovanje prijateljske vezi z gasilskim društvom iz Nemčije ter poskrbel, da vsako prvo nedeljo v mesecu poteka pred gasilskim domom Orehovci bolšji sejem. Naj prostovoljci oziroma naj prostovoljke v kategoriji do 30 let za leto 2017 so bili: Tina Pintarič, Alenka Senekovič, Qantu Angelina Rovšček Soto, Miha Škoda, Lana Smrke, Julija Strajnšak in Maša Nikl, ki so kot prostovoljci delovali pod mentorstvom Evgenije Peternel (učiteljica na Osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka Negova). 

Upajmo, da se bo prostovoljstvo prenašalo še na naslednje rodove so si enotni nekateri nagrajenci. Vsi današnji nagrajenci oziroma prostovoljci so po besedah župana Stanislava Rojka nekaj naredili za skupnost, da je vsem bolje. Dodal je, "smo mesto heroj, smo mesto prostovoljcev" in zaključil z besedami "jutri je nov dan". 

Za kulturni program so poskrbeli učenke in učenci Zasebne glasbene šole Maestro iz Gornje Radgone. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2018 ob 23:57 lepec gost

      Kaj meni o prostovoljstvu g. dr. Robert Celec??????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2018 ob 0:17 assaasas gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ...++++++++++++>>>> www.Cash74.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.