https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Prlekiji izdanih več gradbenih dovoljenj za izgradnjo vodovodnega omrežja

26.02.2019 ob 6:00  

Z Upravne enote Gornja Radgona so nam odgovorili, da so bile na zahtevo občin Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici izdanih več gradbenih in uporabnih dovoljenj za gradnjo vodovodnega omrežja. Lahko na območju UE Gornja Radgona kmalu pričakujemo novo oziroma prenovljeno vodovodno omrežje?


Pred kratkim nam je mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer povedala, da je projekt oskrbe s pitno vodo Pomurja zanjo zaključen. Občanke in občani Ljutomera pijejo vodo iz novega sistema. Dodala je še, da "imamo enega upravljavca - Javno podjetje Prlekija" in v zvezi s tem zaključila z besedami "preprečili smo neutemeljene podražitve vode". In kakšno je stanje v drugih prleških občinah? 

Načelnik Upravne enote Gornja Radgona, Sašo Norčič nam je odgovoril, da je na podlagi zahtevka Občine Ljutomer UE Gornja Radgona v letu 2016 izdala uporabno dovoljenje uporabo vodnih virov v Segovcih in Podgradu.

To je vključevalo vodnjake za zajem vode, objekt za pripravo vode, cevovod za dovod vode do vodnjakov, zbirne jaške za namestitve črpalk. Na zahtevo posameznih občin: Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici pa je bilo izdanih tudi več gradbenih in uporabnih dovoljenj za gradnjo vodovodnega omrežja. 

Bo iz dotrajanega vodovodnega sistema le pritekla "čista" voda?

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.