https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurje potrebuje novo razvojno paradigmo

14.12.2018 ob 6:00  

Slovenija je v okviru evropske kohezijske politike trenutno razdeljena na bogatejšo zahodno in manj razvito vzhodno regijo, ki ima tudi najnižji bruto družbeni proizvod in po podatkih Statističnega urada RS (Surs) za leto 2016 spada med območja z negativnim selitvenim in naravnim prirastkom. 


Najvišji delež delovno aktivnih prebivalcev imajo predvsem regije zahodnega dela države. Na drugem koncu države je slika popolnoma drugačna. Severovzhodni del Slovenije se še vedno sooča z veliko nezaposlenostjo. Direktor Razvojnega centra Murska Sobota, Bojan Kar je za RTV Slovenija povedal naslednje. "Regionalni razvoj prepogosto brezciljno tava med raznimi službami in ministrstvi." Procesom centralizacije se sicer skuša upreti tudi evropska kohezijska politika, a kako bo zagotovila uravnotežen in trajnosten razvoj in odpravila zaostalost manj razvitih regij? 

Na Razvojnem centru (RC) Murska Sobota si po poročanju RTV Slovenija prizadevajo za moderne inovativnosti novih tehnologij temelječe na znanju in ustreznem izobraževanju. Največja težava pri tem naj bi bile temeljne infrastrukturne pomanjkljivosti.

Trenutno se čaka na vzpostavitev vodooskrbnega sistema in spodbuja možnost regionalnega razvoja podjetništva, ki se ponekod že načrtuje ali že obstala v obliki podjetniških in obrtniških con. Ključni razvojni projekti v Pomurju so po besedah Kara priznanje Biosfernega območja reke Mure pri Unescu, ki lahko pomeni osnovno platformo za nadaljnji gospodarski, socialni in turistični razvoj porečja reke Mure. Eden pomembnih projektov je tudi gradnja manjkajoče Murske kolesarske poti, ki povezuje Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško. 

"Pomurje potrebuje novo razvojno paradigmo", je za RTV Slovenija povedal Kar in dodal naslednje. Kohezija za obdobje 2021-27 je še kako pomembna, treba bo izkoristiti odlično lokacijo pomurske regije. Pomembne so tuje naložbe, s katerimi se ustvarjajo nova delovna mesta. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2018 ob 16:19 DEBELI FUKJENEC gost

      Razvoj in napredek loviti s kolesarskimi potmi??????????? Že danes mu dajte odpoved delovnega razmerja zaradi nesposobnosti.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.12.2018 ob 19:19 DEBELI FUKJENEC gost

        Bratec ti ne razmeš te politike. Kolesarske steze bodo potegnili od Kamenšnice do madžarske meje. Te se bojo pa revni Madžari s picikli na soboško morje vozili in tu zapravili kak forint.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2018 ob 18:09 majka gost

      Ge su vražju mater tej prekmurski drekaši, ka ži nan 28 lejt razvijaju Prekmurje (rra Mura, in drugi), ki so pare pobasali, pa ko jebe Prekmurje, banda posrana.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2018 ob 14:27 Đa naven gost

      Slovensko Kosovo potrebuje sposobne ljudi , ne pa nakladače in prodajalce megle , ki imajo končane neke kvazi dopisne šole , in ki se kitijo z nekimi brezveznimi nazivi priznanimi samo v Slovenistanu.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2018 ob 19:55 Hell gost

      ;))))) Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > http://www.3xDate.top

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.