https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podelili šampiona za najboljši med v Pomurju

Murska Sobota, 08.12.2018 ob 17:50  

Danes, 8. decembra 2018, je v prostorih trgovskega centra BTC Murska Sobota, potekala podelitev priznanj, zahval in šampiona za najboljši med za leto 2018 na Pomurskem ocenjevanju medu.


V soboto, 8. decembra 2018, je v prostorih trgovskega centra BTC Murska Sobota potekal Dan medu, na katerem so podelili priznanja, zahvale in šampiona za najboljši med za leto 2018 na Pomurskem ocenjevanju medu. Pomurski čebelarji so letos izvedli že 18. Pomursko ocenjevanje medu. Na ocenjevanje je prišlo 41 vzorcev medu. Komisijsko ocenjevanje medu je potekalo, 7. novembra 2018, izvedli pa so ga naslednji ocenjevalci: Nataša Lilek, svetovalka in senzorična ocenjevalka z ČZS, prof. Franc Tratnjek in Jakob Madjar, kot predsednik ocenjevalne komisije. 

Med 41 vzorci je bilo podeljenih 16 zlatih priznanj, 14 srebrnih priznanj, 8 bronastih priznanj in 3 zahvale za sodelovanje. Šampion za leto 2018 na Pomurskem ocenjevanju je akacijev med čebelarja Cvetka Komica iz Vipolž Dobravo v Brdih. 

˝Ocenjevanje je potekalo brezhibno, saj smo vsi izkušeni ocenjevalci. Vsi dostavljeni vzorci so izredno dobri, kakovostni medovi in lahko smo ponosni, da je naš slovenski med, res med vrhunske kvalitete in visoke kakovosti,˝ je povedal predsednik ocenjevalne komisije Jakob Madjar

Predsednik Čebelarske zveze društev Pomurja, Janko Rožman, je povedal: ˝Med nas smo povabili tudi paraplegika, gospoda Dušana, ki je vodja čebelarstva. Ne pozabimo, da smo edina država na svetu in, da veliko sočustvujemo in pomagamo paraplegikom pa tudi ostalim invalidnim osebam. Imamo prvi čebelnjak prirejen za uporabo paraplegikom, in dosedaj so še vse družine preživele. Rad bi se tudi zahvalil, vsem ki so darovali oz. šli v ocenjevanje medu. So prepustili svoje pridelke oz. izdelke naši strokovni komisiji. Zahvala tudi komisiji, ki je to ocenjevanje vestno in strokovno opravila, gospod Tratnjek, gospod Jakob, gospod Časar, in seveda hvala tudi Biotehniški šoli, ki nam vedno omogoči, da to lahko strokovno tudi opravijo.˝

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2018 ob 17:55 Hell gost

      Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2018 ob 0:07 pip gost

      Gledaš veterane vidiš UDBA-ša. GLedaš medare vidiš UDBA-ša. Bilo kuda UDBA svuda.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.