https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Pomurje za las izgubilo točko

Murska Sobota, 10.12.2018  

V soboto, 8. decembra, je v športni dvorani OŠ. III bilo odigrano srečanje 11. kroga 1.B lige, kjer sta se pomerila domača ekipa Pomurja in ekipo RK mokrec KIG. Srečanje se je končalo z zmago gostov, ki pa tokrat niso imeli lahkega dela, saj so ob koncu slavili le z golom razlike. Srečanje je zaznamovala še ena sporna odločitev v zadnjih sekundah srečanja, ki je vplivala na izid in končnega zmagovalca.


RK Pomurje - RK Mokerc KIG 29:30 (15:15)

Gostje, ki so v Mursko Soboti prispeli kot favoriti so tako tudi začeli. Po začetnih 0:2 so v 9. minuti s hitro igro povedli z 2:5. Prednost dveh, treh zadetkov so držali do 14. minute, ko do domači najprej znižali na 8:9 in v 28. minuti končno izenačili na 14. Do konca prvega polčasa sta obe ekipi zadeli še po enkrat in končni rezultat prvega polčasa je bil 15:15.

Gostje iz Iga so v drugem polčasu najprej povedli z 16:17, med 34. in 39. minuto pa so domači naredili delni izid 4:0 in povedli 20:17. Domači so prednost 2,3 zadetkov držali do 43. minute. Med 45. in 52. minuto so gostje uspeli narediti delni izid 1:5 in povesti z 24:26. Ko so gostje 4 minute pred koncem povedli za 3 (25:28) je kazalo na zmago gostov. Vendar so domači s tesnim pokrivanjem po celotnem igrišču uspeli predzadnji minuti znižati na -1 (27:28), ter v zadnji še na 29:30. Gostje so z neaktivno igro izgubili žogo in rokometaši Pomurja so krenili v zadnji napad na tekmi. 4 sekunde pred koncem je bila ura ustavljena in sledila je sporna situacija. Domači igralec Osterc ni prebral namere Bombeka na levem krilu, da bi odigrala t.i. "cepelin" in ga v zraku zadel. Od njega se je žoga odbila do Faleža, ki je še pred iztekom časa dosegel zadetek. Sodnik, ki je bil blizu je zapiskal zadetek, sodnik v polju, ki je bil precej oddaljen pa prestop in obveljala je volja sodnika v polju in zmaga je odšla na Ig.

Pri domačih sta Bombek in Jankovič zadela po 6-zadetkov, pri gostih pa je Tabakovič dosegel 10 zadetkov (5/6 iz 7metrovk).

Naj še omenimo, da so domači rokometaši imeli dosojeno samo eno 7metrovko in 8 minut izključitev, gostje pa 6 7metrovk in samo 2 minuti izključitev.

Pomurje ostaja na zadnjem mestu, medtem ko se je Mokerc s 5. zmago povzpel na 9. mesto prvenstvene lestvice.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.