https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurje bogatejše za tri defibrilatorje

11.12.2018 ob 10:00  

Zavarovalnica Triglav je v okviru novoletne akcije podarila sredstva za nakup treh defibrilatorjev. V želji povečati možnosti preživetja prebivalcev in obiskovalcev Prekmurja ob zastoju srca je murskosoboška območna enota Zavarovalnice Triglav podprla nakup treh defibrilatorjev.


Z defibrilatorjema bodo opremili dve prostovoljni gasilski društvi v Prekmurju in domače podjetje, ki ga obiskuje tudi veliko turistov. Zavarovalnica Triglav del svojih sredstev že peto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom in letos je med vsemi projekti podprla tudi nakup defibrilatorjev. Po enega je namenila Prostovoljnima gasilskima društvoma Pristava in Krašči ter podjetju Paradajz. "Lokalnim skupnostim želimo omogočiti kar najboljšo oskrbo za pravočasno prepoznavanje in reševanje zdravstvenih težav ter povečati možnosti preživetja ob zastoju srca. Vodilo in poslanstvo Zavarovalnice Triglav je namreč ustvarjanje varnejše prihodnosti. Za vse generacije. Zato smo tudi letos v murskosoboški območni enoti zavarovalnice v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi podprli nakup treh defibrilatorjev," je ob slavnostni predaji sredstev povedal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav.

Vasi, ki ju pokrivata, oziroma, za katera skrbita PGD Pristava in PGD Krašči, sta od Splošne bolnišnice Murska Sobota oddaljeni več kot 30 kilometrov. Za prebivalce vasi v občini Cankova in Ljutomer defibrilatorja, ki so ju namestili na Gasilsko-vaškem domu v Kraščih oziroma v Pristavi, tako pomenita bistveno večjo možnost za preživetje v primeru srčnega zastoja. "Pobudnik nakupa defibrilatorja je bil naš podpredsednik Darijan Marič, ki je med drugim tudi zdravstveni delavec. V naši vasi in bližnji okolici smo namreč od nujne medicinske pomoči oddaljeni minimalno 25 minut in vemo, da je to lahko usodno za bolnika, če ne izvajamo prve pomoči. V PGD Krašči se zavedamo pomena zgodnje uporabe defibrilatorja pri oživljanju, kar pomeni večjo možnost preživetja ter hitrejše okrevanje v primeru oživljanja," je ob predaji poudaril Matej Bertalanič, predsednik PGD Krašči.

Že dlje časa so si za nakup defibrilatorja prizadevali tudi v PGD Pristava, kjer so imele v preteklih letih prednost nekatere druge investicije: "Defibrilator bo vsem na voljo 24 ur na dan na fasadi Gasilsko-vaškega doma v centru vasi in neposredni bližini športnega centra," je povedal predsednik PGD Pristava Herman Bogdan. Na velik pomen nove pridobitve pa opozarjajo v znanem prekmurskem podjetju za pridelavo paradižnikov Paradajz. "Izredno zadovoljni smo, da lahko v sklopu naše nove Luštne domačije našim obiskovalcem, poleg dobrega počutja, zagotavljamo kar najboljšo varnost. Defibrilator je zagotovo ena izmed tistih naprav, ki je lahko v določenih trenutkih ključnega pomena."

Foto: Zavarovalnica Triglav

Območna enota Murska Sobota je tudi v preteklih letih novoletne preventivne akcije finančna sredstva namenila za nakup javno dostopnih defibrilatorjev. Lani za krajevni skupnosti Lemerje in Križevci, občino Veržej in PGD Moravci, pred tem pa za občine Cankova in Šalovci, Turnišče, Ljutomer, Črenšovci in Dobrovnik, z defibrilatorjema sta s pomočjo največje slovenske zavarovalnice opremljena še dva priljubljena turistična kraja v Prekmurju, in sicer Moravske Toplice in Banovci. Da bi defibrilatorji lahko služili svojemu namenu, pa jih treba znati uporabljati. Vsaka sekunda je namreč še kako pomembna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2018 ob 14:51 gost

      6[Naredil sem dober denar (200 € do 400 € / hr) na spletu iz mojega prenosnika. Prejšnji mesec sem dobil ček skoraj 30k, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni treba iti v pisarno, svoje spletno delo na domu. Na tej točki je ta delovna priložnost za vas.Če ste zainteresirani.zamočite, da ga posnamete na spremljajoči strani .... Prepr0st0 pojdite na spodnjo stran in začnite svoje delo .... ..... >>>>>> http://www.Internet43.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.