https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soba izzivov za Pomurce najbližje v Mariboru

14.12.2018 ob 14:30  

V četrtek, 13. decembra je sobo izzivov dobil tudi vzhodni del Slovenije. Najdete ga na Grajski ulici 7 v Mariboru. Soba je produkt projekta After Taxi, s katerim združenje DrogArt osvešča mlade o nezdružljivosti alkohola in vožnje. Vzpostavitev sobe izzivov v Mariboru je potekala skupaj z Agencijo RS za varnost prometa. 


Obiskovalci se lahko preizkusijo v različnih igrah, ena izmed teh je tudi delovanje pod vplivom "pijanih očal". Pri tem dobimo vpogled kakšno je stanje pod vplivom alkohola, kakšne so naše fizične sposobnosti in s kakšnimi prometnimi izzivi se soočamo pod vplivom alkohola. Za druge mogoče na videz lahki izzivi se lahko ob uporabi "pijanih očal" spremenijo v hudo težke izzive. Na koncu sledi simbolna nagrada. 

After Taxi po navedbah združenja DrogArt aktivno spodbuja k odgovornim odločitvam v prometu. Z brezplačnimi kuponi za vožnjo s taksijem je naša pot domov zagotovo bolj varna. Organizatorji so prepričani, da bo projekt After Taxi pozitivno pripomogel k reševanju te problematike tudi v Mariboru in s tem tudi k zmanjšanju števila primerov vožnje pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. 

Na Štajerskem sodelujejo s taksi službo Taxi Plus. Ljudje so po besedah Nejca Birse navdušeni in kar ne morejo verjeti, da lahko dobijo prevoz domov popolnoma zastonj. Ja, tudi to je mogoče in upajmo, da bo to izkoristilo čim več mladih. Ekipe DrogArtovih informatorjev razdeljujejo "kupone za taksi" na Jurčičevi 8 v Mariboru in na vseh točkah nočnega življenja v mestu. 

    Fotogalerija