https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Franc Horvat se je pogodil s tožilstvom

14.12.2018 ob 12:40  

Županu občine Tišina Francu Horvatu so v četrtek znova sodili zaradi nepravilnega izbora ponudnika za izdelavo občinskih spletnih strani. S tožilstvom se pogodil za enako kazen, kot mu je bila izrečena na prvem sojenju, to je šestmesečna pogojna kazen s preskusno dobo enega leta.


Franc Horvat bo moral plačati še 850 evrov denarne kazni, hkrati je pa Horvat za STA povedal, da ob izbiri ponudnika za izdelavo spletnih strani ni bil nihče oškodovan in da spletna stran deluje dobro že šest let in so z njo zadovoljni tako oni kot tudi uporabniki, do sedaj pa so imeli le eno težavo s strežnikom.

Dejan Rituper, Horvatov zagovornik je poudaril, da dogovor s tožilstvom ne pomeni, da bi se župan počutil krivega, temveč gre za spoznanje, da je bila morda pri postopku javnega naročanja storjena kakšna napaka ali je pa bilo premalo nadzora. Prva sodba je bila razveljavljena s strani višjega sodišča, ker županu sodnik ni omogočil novega zagovora, potem ko je tožilstvo deloma spremenilo obtožnico. Po spremembi mu je očitalo le zlorabo položaja, ker naj bi kršil sklep občinskega sveta, v prejšnji pa tudi oškodovanje občine oziroma pridobitev protipravne premoženjske koristi. Za izdelavo spletnega portala naj bi odredil izplačilo, vendar storitev po sklenjenih pogodbah ni bila opravljana, posledično naj ne bi deloval tudi portal in s tem občinski proračun oškodoval za 9.247 evrov.

Francu Horvatu je sodišče izreklo kazen, ker ni upošteval sklepa, da lahko ponudbe v postopkih javnih naročil male vrednosti zbirajo le občinski uslužbenci, ta pa je v letih 2011 in 2012 podjetniku Stanislavu Milaku omogočil, da je zbiral ponudbe za izdelavo nove spletne strani občine. Ravno Milak je bil kot najugodnejši ponudnik, izbran za izdelavo, vendar je ta ponaredil ponudbe konkurenčnih podjetij, za kar je krivdo tudi priznal.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2018 ob 12:50 DEBELI FUKJENEC gost

      V Radencih Leljak, v Tišini Horvat, ...... Še kje????

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2018 ob 17:50 Joko gost

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.12.2018 ob 22:41 župani gost

      Ehhh, to je kapljica v morje ta znesek in take stvari, kot so se tukaj dogajale v primerjavi z večjimi kaj šele z mestnimi občinami. Tu se greo za nek drobižek. V LJ pa Zoran Nepremagljivi obrača milijone in mu policija še blizu ne sme. Če bi vse stvari vseh županov prišle na plano in dobile epilog potem bi Slovenija ostala brez županov. Nekateri so že prej, kot so šli v pollitiko imeli meterske dosjeje in ogromno neporavnanih računov. No, pa Horvat Leljaku ne seže do gležnjev.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2018 ob 9:43 DEBELI FUKJENEC gost

        S tem, da Horvat ne seže Leljaku do kolen, se pa popolnoma strinjam. Čakam samo novico, da neki župan hodi iz zapora vodit seje občinskega sveta. Če je poslanec lahko hodil iz zapora na seje Državnega zbora, zakaj ne bi župan.

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2018 ob 13:22 fekonja gost

      Nikoli v življenju za bilo kaj se nisem mogel pogoditi z sodnikom in nikoli nisem dosegel izločitev tožilca in dokazov enim pa vse uspeva .Torej da se barantati na sodišču kot na senji ? Lepo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2018 ob 19:54 Hell gost

      ;)))) Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > http://www.3xDate.top

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.12.2018 ob 13:55 gost

      Ni mi jasno, kdo so bili ti ljudje in kaj jim je obljubil,da so ga volili. Pa kako so ga kritizirali. Mislim,da bo čas svoje pokazal. Moje mnenje je tako, da je res politik, v glavi pa nima pojma. Po drugi strani pa moraš biti barabin, svinja, zahrbten, več obraznik, kriminalec, da lahko postaneš župan

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.